Goede opkomst bij Eddy van der Ley en Wim Kieft in ’t Haske

03-03-2022 JOURE – Ruim 175 mensen waren gister aanwezig bij de theater voorstelling van Wim Kieft en schrijver Eddy van der Ley in ’t Haske te Joure. Voor de pauze gingen de verhalen met name over de personen waar Kieft mee in contact is geweest en mee heeft gevoetbald. Daarbij passeerden de meest bekende spelers uit de jaren ’80 en 90 wel de revue.

Maar ook coaches waar Kieft mee had gewerkt werden hier en daar stevig bekritiseerd. Meest opvallend was wel de financiële malaise waarmee de internationale voetballer allemaal mee te maken heeft gehad. Dankzij de schoonvader van Johan Cruijff, die zijn ‘zaken waarnemer’ was, liep hij tegen een schuld aan van 8 miljoen euro. Daarna volgde schulden door het misbruik van alcohol en verdovende middelen.

In de 2e helft ging het daar juist meer over en dat was helaas voor de entertainment waarde een achteruitgang. Wel noemde Eddy van der Ley wel diverse ondernemers waaronder Yok Yok, die eerder een boek signeer sessie organiseerde rondom trainer Gert-Jan Verbeek. Ook organisator en oud kaatser Klaas Westra kreeg een woord van dank. Als laatste kreeg bloemenzaak Rebelle uit Joure een eervolle vermelding voor het verzorgen van het prachtige boeket wat na de show overhandigd werd aan Wim Kieft.

Al met al was het een onderhoudende avond. Iedereen die in de zaal aanwezig was, zal beamen dat het een leuke avond was vol mooie en toch ook confronterende verhalen.