Grieteke Kleinhuis exposeert in bibliotheek Balk

01-02-2022 BALK – Harmoniërende kleuren in het werk van Grieteke Kleinhuis. Grieteke is ongeveer tien jaar geleden gestart met schilderen. Daarvoor heeft zij workshops gevolgd om te ontdekken hoe ze haar creativiteit kan uitdrukken in het schilderen. Zij heeft een atelier thuis en daarnaast werkt zij wekelijks samen met haar leermeester Cees Kaspersma, in zijn atelier/ galerie te Winsum.

Grieteke haar werk is opgebouwd uit meerdere lagen verf. Om snel een volgende laag aan te kunnen brengen is het prettig Acryl verf te gebruiken. Acryl verf heeft een korte droogtijd. 
Een aantrekkingskracht van het schilderen ligt voor haar in het werken met kleur. In haar werk gebruikt Grieteke het liefst een beperkt palet aan kleuren, slechts drie, vier kleuren en wit. Zien hoe de kleuren harmoniëren, in elkaar overlopen of elkaar versterken, daar geniet zij van.

Grieteke ervaart het schilderen als een prettig en rustgevend avontuur. De onderwerpen zijn divers. Haar uitdaging ligt in het toepassen van technieken om daarmee een gewenste sfeer te creëren, je herkent in haar werk veelal een ingetogen sobere sfeer.