Grijs, later ook zon

29-03-2022 LEMMER – Het is bewolkt en zo goed als droog. Later breekt schijnt in het midden en noorden af en toe de zon. In het zuiden blijft het overwegend bewolkt. Het wordt 9 graden aan de noordkust tot plaatselijk 15 graden in het zuiden. Morgen zijn er wolkenvelden met regionaal wat zon. Lokaal kan een bui ontstaan en met 7 tot 10 graden is het kouder dan normaal.

Vanochtend is het bewolkt met in het uiterste noorden en in Zeeland een kleine kans op lokaal een beetje regen. Later in de ochtend kan plaatselijk de zon doorbreken.

Vanmiddag blijft het droog met vooral in het midden en noorden af en toe zon. In het zuiden laat de zon zich niet vaak zien en blijft het overwegend bewolkt. Het wordt 9 graden op de Wadden, 12 à 13 graden in het midden van het land en in het zuiden wordt het 13 tot lokaal 15 graden.

Vanavond zijn er wolkenvelden en heldere perioden. Langs de zuidgrens wordt de bewolking dikker en kan later in de avond wat regen vallen. Komende nacht wordt het in het zuiden droog en maakt juist het noorden later in de nacht kans op wat regen. De minima liggen in het midden en oosten dicht bij het vriespunt en is kans op lokale vorst. Op veel andere plaatsen is het 2 of 3 graden.

Morgen zijn er in de ochtend vrij veel wolkenvelden. In het noorden kan lokaal een klein beetje regen vallen, in het zuiden kan de zon lokaal een tijdje schijnen.

In de middag hebben het midden en zuiden met veel wolkenvelden te maken. Het blijft op de meeste plaatsen droog en soms is de zon even te zien. In het noorden is de kans op zon wat groter. Het is nog wat koeler dan de voorgaande dagen met 7 graden aan de noordkust tot 10 graden in het zuiden. Bij deze waarden is het raadzaam om voor een winterjas te kiezen. Een matige noordoostenwind maakt het nog wat frisser.

In de avond en in de nacht naar donderdag zijn er wolkenvelden en heldere perioden. In het binnenland kan het regionaal een beetje vriezen. Aan de kust blijft de temperatuur iets boven nul en kan het aan de grond vriezen.

Donderdag is het aan het begin van de ochtend koud met een temperatuur van slechts een paar graden en aan het begin van de ochtend in het binnenland lokaal vorst. In middag wordt het 6 tot 8 graden en daarmee is het wat kouder dan normaal. Gemiddeld is het eind maart 10-12 graden. Een matige en aan de kust vrij krachtige noordoostenwind maakt het nog kouder. Voor het gevoel is het eerder 1 tot 3 graden.

Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en soms wat zon. In het noorden en westen is kans op enkele winterse buitjes met behalve regen mogelijk ook wat hagel of zelfs een beetje natte sneeuw. Ook in het zuidoosten kan het regenen met in de Limburgse heuvels kans op wat natte sneeuw. Er volgt een koude nacht waarin het op veel plaatsen gaat vriezen. In het oosten en noordoosten kan het -3 graden worden. Op de Waddeneilanden en in Zeeland blijft vorst mogelijk uit.

Vrijdag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Daarbij kan een enkel (winters) buitje tussen zitten. Met 6 tot 8 graden is het kouder dan normaal en er staat een matige noordenwind.

In het weekend blijft het vrij koud lenteweer met in de nacht en vroege ochtend op veel plaatsen lichte vorst en een middagtemperatuur van 7 tot 9 graden. Er zijn zonnige perioden en stapelwolken. Lokaal kan een enkele bui ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog.

Na het weekend is er meer bewolking en valt af en toe wat regen. De middagtemperatuur stijgt later in de week naar 9 tot 12 graden. In de nacht naar maandag is er kans op vorst, maar de nachten daarna verlopen met 1 tot 5 graden minder koud.