Hof en Hiem Thuiszorg stapt over op duurzaam vervoer

01-05-2022 LEMMER – Sinds kort rijdt Hof en Hiem Thuiszorg elektrisch. Hof en Hiem Thuiszorg verruilt haar gehele bestaande wagenpark voor tien nieuwe elektrische auto’s. Hiermee worden voortaan de cliënten in de Gemeente de Fryske Marren en Sneek bezocht. Zo draagt Zorggroep Hof en Hiem bij aan duurzaam rijden en dus aan een beter milieu.

Elektrische auto’s
Hof en Hiem Thuiszorg neemt afscheid van het oude vertrouwde ronkende geluid van de traditionele benzine auto’s. Elektrische auto’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld, ze rijden niet alleen een stuk schoner maar zijn ook duurzamer. Het gehele wagenpark van Hof en Hiem Thuiszorg is aangepakt. Er rijden nu tien elektrische auto’s op de route langs de cliënten en uitbreiding met een elfde auto is op komst.

Medewerkers denken mee
Bij de overstap naar elektrisch rijden heeft Zorggroep Hof en Hiem tevens goed geluisterd naar de wensen van haar medewerkers van de thuiszorg. Het is hard werken in de zorg, de situatie rondom corona heeft dit nog een keer extra benadrukt. In dit geval helpen alle kleine beetjes om het werk in de zorg te verlichten en een nog betere werkomgeving te creëren. Daarom heeft de zorggroep de wensen van haar werknemers in de thuiszorg in acht genomen en is er gekozen voor een elektrische auto die beschikt over een ergonomisch verantwoorde hoge instap.