Open Huis Ambion

21-03-2022 LEMMER – Wordt uw kind binnenkort 4 en zoekt u een openbare basisschool die midden in de maatschappij staat? Dan bent u bij de scholen van Ambion aan het goede adres! Onze vierentwintig scholen in de regio’s Joure en Heerenveen bieden eigentijds en kwalitatief onderwijs. Daarbij staan vertrouwen, verbinding en ontwikkeling centraal. Op onze scholen is iedereen welkom!

Ambitie in Onderwijs
Ambion staat voor AMBitie In ONderwijs. Bij ons draait het om goed onderwijs voor uw kind. U mag verwachten dat de onderwijskwaliteit goed is, maar goed onderwijs is voor ons meer. Het betekent ook dat uw kind met plezier naar school gaat en zich in de volle breedte ontwikkelt. Vertrouwen is voor ons hierin de sleutel. In een veilige en vertrouwde omgeving leren wij uw kind het maximale uit zichzelf te halen. We bieden een uitdagende, moderne Apple-leeromgeving waarin kinderen zich zelfstandig en samen met anderen optimaal en naar eigen vermogen kunnen ontwikkelen tot trotse wereldburgers in de dop. Ze worden hierbij begeleid door bevlogen onderwijsprofessionals.

Wij zijn trots op onze Apple-leeromgeving en KinderInnovatieRaad
Uw kind verdient de kennis en vaardigheden om goed voorbereid te zijn op een steeds sneller veranderende maatschappij. Daarom leren onze leerlingen in een Apple-leeromgeving. Vanaf groep 3 heeft elke leerling een eigen iPad. Bij de kleuters zijn gedeelde iPads beschikbaar.

In 2019 heeft Ambion de eerste bovenschoolse kinderinnovatieraad van Nederland geïnstalleerd. De kinderinnovatieraad (KIR) denkt mee en stelt plannen op voor het verbeteren en ontwikkelen van ons onderwijs. Elke school van Ambion wordt door twee leerlingen vertegenwoordigd. De KIR-leden leren met een speciaal innovatie- en ontwikkelproces innovatief denken, op een goede manier samenwerken en (in opdracht van) een idee uitwerken tot een goed en uitvoerbaar product of plan. Zo hebben de leerlingen echt inspraak op het onderwijs dat zij volgen en kunnen we samen ons onderwijs verbeteren.

Kom een kijkje nemen op woensdag 23 maart
U bent van harte welkom op woensdag 23 maart een kijkje te komen nemen op een van onze scholen in Akkrum Aldeboarn, De Knipe, Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Mildam, Nieuwehorne, Oranjewoud, Oudeschoot, Joure, Langweer, Oudehaske, Ouwsterhaule, Rotsterhaule, Rottum of Scharsterbrug. Onze onderwijsprofessionals leiden u graag rond en beantwoorden uw vragen. Voor een persoonlijke rondleiding kunt u bellen met de school van uw keuze.