Opening Watersportseizoen in Terherne op 2e Paasdag 18 april 2022 van 11tot 17 uur

16-04-2022 TERHERNE – Je wordt uitgenodigd om op 2e Paasdag, 18 april 2022 naar Terherne te komen! Er is weer van alles te doen, te zien, te eten, te praten, te kopen, kortom “it plak west wêze moast” of in betere Nederlands  “The place to be”.

Wat kom je al niet tegen als je tussen 11 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags door het dorp loopt. Vanaf Akkrum parkeer je voor het dorp en laat je je met de watertaxi naar de kom brengen; met een dikke Sloep of een klassiek notarisbootje.

In de Oude Zandsloot bij de Gouden Leeuw kom je de waterballen tegen. Bij ’t Schippershuis zijn Doe workshop voor kinderen. Dan voor de Kameleonboerderij is een groot waterbassin met allemaal modelboten van Modelbouwvereniging De Skipper. Met demonstraties, modellen van slepers, off shore schepen, zeiljachten. Verderop kom je eerst de vrijmarkt voor de kinderen tegen. En meteen hoor je de muziek van het podium. Met muziek van shantykoor de Warringers, zangeres Hester Tadema, folkmuziek van Geald’r of de modeshow de Twa Suskes.

Verder in de Buorren een leuke markt, met ‘gewone’ kramen en vele kramen met bijzondere spulletjes. Terugslenterend door de Buorren vind je net voorbij het podium het dorpshuis de Buorkerij. Hier is een grote rommelmarkt. Ga dan even de zijstraat, ’t Kupersleantsje in. Daar ligt een grote verhuurvloot. Laat je informeren. Daar kun je ook met de watertaxi. Wederom een prachtig slanke notarisboot. Laat je afzetten bij één van de restaurants, om even lekker bij de kletsen met al die bekenden die je tegenkomt. Of bezoek 1 van de watersportbedrijven die open zijn en ga met je (klein) kinderen naar de Kameleon.

Maandag 18 april van 11.00 tot 17.00 uur