Toenemende bewolking en vanmiddag regen

22-02-2022 LEMMER – Vanochtend schijnt geregeld de zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Later vanochtend en vanmiddag valt regen. De temperatuur loopt op naar 8 tot 11 graden. Morgen wordt een fraaie dag met volop zonneschijn bij waarden tussen 9 en 11 graden. Donderdag valt eerst regen, later volgen buien en ook vrijdag trekken buien over het land. Het weekend verloopt droog met zonneschijn.

De zon is vanochtend regelmatig te zien, maar vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe. Aan het eind van de ochtend volgt in het westen wat lichte regen. De matige zuidwestenwind neemt geleidelijk weer in kracht toe en is later op de ochtend aan zee en in het Waddengebied (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag neemt de zuidwestenwind verder toe en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee, 4 tot 6 Bft. In het Waddengebied wordt de wind hard, kracht 7. De bewolking heeft de overhand en er valt van tijd tot tijd regen. Aan het eind van de middag wordt het in het westen weer droog en breekt de zon nog even door. De temperatuur loopt op naar 8 graden in het noorden en naar 10 in het zuiden. In het zuidwesten kan het lokaal 11 graden worden.

Vanavond trekt de regen via het oosten het land uit en vanuit het westen klaart het op steeds meer plaatsen op. Wel is vooral in het noorden lokaal nog een bui mogelijk. De wind waait uit het noordwesten en is matig boven land en vrij krachtig in de kustgebieden. Aan zee waait het krachtig, kracht 6. Komende nacht draait de wind naar het westen en neemt weer in kracht af. Er zijn flinke opklaringen en het is overal droog. De temperatuur daalt naar 4 graden aan zee en naar dicht bij het vriespunt in het binnenland.

Morgenochtend schijnt de zon volop en is het droog. De zuidwestenwind is meest matig en in het Waddengebied nu en dan vrij krachtig.

Morgenmiddag schijnt ook de zon en is het heerlijk weer om buiten te vertoeven. Wel verschijnen geleidelijk vanuit het zuidwesten weer wolkenvelden. Het blijft overal droog en er waait een matige, in het noordwestelijk kustgebied en bij de Waddeneilanden (vrij) krachtige zuidwestenwind, 4 tot 6 Bft. De temperatuur loopt op naar maximaal 9 graden in het noorden en naar 11 in het zuiden. Lokaal kan het 12 graden worden.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag neemt de bewolking toe. Het blijft wel droog en er waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind. Aan zee en in het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig. De temperatuur daalt naar 4 graden in het oosten en naar 6 in het westen.

Donderdag overheerst de bewolking en in de loop van de ochtend volgt vanuit het noordwesten regen. In de middag trekt de regen weg en volgen snel buien. Dit kunnen stevige buien zijn die vergezeld gaan met hagel en aan zee onweer. Tussen de buien door breekt ook de zon af en toe door. De zuidwestenwind is weer duidelijk aanwezig en bij buien zijn zware windstoten tot 75 km/uur mogelijk. De temperatuur loopt op naar 8 graden in het noorden en 10 in het zuiden, maar later op de dag gaat het kwik omlaag.

Vrijdag trekken buien over het land en daarbij is ook hagel en onweer mogelijk. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee, 4 tot 7 Bft met vooral bij buien kans op zware windstoten tot 75 km/uur. Aan de kust kan de wind soms uithalen naar 90 km/uur en daarmee is het dus opnieuw onstuimig. De temperatuur loopt op naar maximaal 7 of 8 graden en dat is een gebruikelijke waarde voor de tijd van het jaar.

Zaterdag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. De zon schijnt flink en het blijft droog. Na een koude nacht met temperaturen rond het vriespunt, stijgt het kwik overdag naar 8 of 9 graden. Daarbij staat niet meer dan een zwakke veranderlijke wind. Een prima dag voor buitenactiviteiten.

Zondag waait er een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. Er zijn flinke perioden met zon en het blijft wederom droog. Na opnieuw een koude nacht met temperaturen rond het vriespunt loopt het kwik overdag op naar 9 of 10 graden. Daarmee is het heerlijk weer om buiten te vertoeven of om Carnaval te vieren.

Volgende week is het aanvankelijk droog met geregeld zon, maar in de loop van de week nemen de neerslagkansen weer toe. De temperatuur loopt op naar dubbele cijfers en stijgt naar 10 tot 12 graden. De nachten verlopen vrij fris, maar over het algemeen blijft het kwik wel boven nul.