Verkiezingen gemeenteraad: in debat met de lijstrekkers

19-02-2022 LEMMER – Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht houdt gemeente De Fryske Marren op donderdagavond 10 maart een verkiezingsdebat. Vindt u het lastig om te kiezen? Dan kan het handig zijn om tijdens de debatavond zélf te horen hoe de lijstrekkers over belangrijke onderwerpen denken.

Lijsttrekkersdebat
Op 7 maart gaan jongeren in gesprek met de lijsttrekkers. Donderdagavond 10 maart 19.30 uur gaan alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen met elkaar in debat over actuele thema’s. Zowel het gesprek met jongeren als het grote debat wordt geleid door Gerard van der Veer, onder andere bekend als presentator van Omrop Fryslân. U kunt deze avond via een livestream bekijken en uw vragen stellen aan de lijsttrekkers. Het is nog niet duidelijk of de avond ook fysiek te bezoeken is. Houd voor aanvullende informatie de lokale berichtgeving in de gaten en onze website.

Vragen voor de lijsttrekkers
U kunt helpen het gesprek en het debat inhoudelijk vorm te geven. Dat kan door thema’s, onderwerpen of concrete stellingen aan te leveren. Heeft u een vraag over een onderwerp dat u belangrijk vindt voor onze gemeente? Deze kunt u tot en met 4 maart mailen naar griffie@defryskemarren.nl. Een selectie van deze vragen wordt aan de lijsttrekkers voorgelegd tijdens het debat en het gesprek met de jongeren.