Verkiezingen gemeenteraad: in debat met de lijsttrekkers

27-02-2022 LEMMER – Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht houdt gemeente De Fryske Marren op donderdagavond 10 maart een verkiezingsdebat. Vindt u het lastig om te kiezen? Dan kan het handig zijn om tijdens de debatavond zélf te horen hoe de lijsttrekkers over belangrijke onderwerpen denken.

Lijsttrekkersdebat
Op maandag 7 maart om 17.00 uur gaan jongeren in De Treemter in Balk in gesprek met de lijsttrekkers over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Donderdagavond 10 maart om 19.30 uur in Zalencentrum St. Nyk in Sint Nicolaasga gaan alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen met elkaar in debat over actuele thema’s. Zowel het gesprek met jongeren als het grote debat wordt geleid door Gerard van der Veer, onder andere bekend als presentator van Omrop Fryslân. U kunt deze avond ook via een livestream (YouTube en Facebook) bekijken en door middel van de chatfunctie uw vragen stellen aan de lijsttrekkers.

Vragen voor de lijsttrekkers
U kunt helpen het gesprek en het debat inhoudelijk vorm te geven. Dat kan door thema’s, onderwerpen of concrete stellingen aan te leveren. Heeft u een vraag over een onderwerp dat u belangrijk vindt voor onze gemeente? Deze kunt u tot en met 4 maart mailen naar griffie@defryskemarren.nl. Een selectie van deze vragen wordt aan de lijsttrekkers voorgelegd tijdens het debat en het gesprek met de jongeren.