Zachte dag met vooral veel wind in het noorden

Vanochtend blijft het op veel plaatsen overwegend bewolkt en droog. Het westen krijgt geleidelijk enkele opklaringen. De zuidwestenwind neemt wat toe en wordt landinwaarts vrij krachtig en in het noordwesten hard (5-7 Bft).

Vanmiddag gaat het nog wat harder waaien en kan de westenwind in de noordelijke kustgebieden soms stormachtig zijn, 8 Bft. Daarbij is er op de Waddeneilanden, Friesland, Groningen en in het noorden van Noord-Holland en Drenthe kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.  

Er is een mix van wolken en zon met in de kustprovincies vaker zonneschijn dan landinwaarts. In de loop van de middag kan het in het oosten en zuidoosten af en toe regenen. Met 10 graden op de Wadden tot lokaal 12 graden in het midden en zuiden van het land is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima van 5 of 6 graden zijn gebruikelijk eind januari. 

Vanavond draait de wind van west naar noordwest en de kans op zware windstoten neemt af. Wel blijft de wind in het noorden hard, 7 Bft. Landinwaarts is de wind matig tot krachtig 4-6 Bft. In het zuidoosten is nog een bui mogelijk, elders is het droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. In de nacht is het op de meeste plaatsen droog. De minima komen uit tussen 2 graden in het oosten en 6 graden aan zee. 

Morgenochtend is het droog en wisselend wolkenvelden en zon elkaar af. Halverwege de ochtend is het nog 3 tot 6 graden, maar tegen het middaguur is het een graad of 7. De noordwestenwind is in het zuiden zwak, aan de noordkust (vrij) krachtig en in de rest van het land matig van kracht. 

Morgenmiddag wordt het maximaal 8 graden. Het weerbeeld bestaat uit wolken en zon, waarbij het aandeel wolken vanuit het noordwesten geleidelijk toe neemt. Het blijft wel vrijwel overal droog overdag. De (noord)westenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig. 

Morgenavond draait de wind naar het zuidwesten en trekt aan. Later in de avond en nacht volgt vanuit het westen regen. De minimumtemperatuur ligt rond 3 graden

Maandag wordt een onstuimige dag. Vooral in de ochtend valt van tijd tot tijd regen. In de middag zijn er buien met tussendoor zon. Bij de buien is kans op hagel. De wind draait van zuidwest naar noordwest en kan in de loop van de ochtend aan zee stormachtig zijn met kans op een noordwesterstorm (9 Bft). Ook is kans op zeer zware windstoten van ruim 100 km/uur, vooral in de westelijke kustprovincies. In de loop van de middag en avond neemt de wind geleidelijk weer af. De maximumtemperatuur komt uit rond 7 graden, maar vanwege de buien en de wind ligt de gevoelstemperatuur veel lager. 

Ook dinsdag valt regelmatig regen en waait het soms flink, al is de wind niet zo krachtig als maandag. Het wordt 8 graden in het oosten tot 10 graden aan zee en ruimte voor de zon is er niet of nauwelijks. 

De rest van de week blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen en vooral later in de week ook weer wat vaker de zon. De wind zit voorlopig in de westhoek, waardoor de kans op winterweer erg klein is. Het is aan de zachte kant voor begin februari met maxima tussen 7 en 10 graden. In de nacht blijft het kwik meestal ruim boven nul, maar tijdens een nacht met brede opklaringen is een keer landinwaarts een graadje vorst wel mogelijk.