Volgende week meer versoepelingen

08-02-2022 LEMMER – Volgens bronnen in Den Haag staat het kabinet open voor verdere versoepelingen volgende week. Dit betekent niet dat alles weer open kan, maar mogelijk kunnen we denken aan vollere voetbalstadions, vollere theaters en ruimere openingstijden voor het nachtleven.

De afschaffing van het coronatoegangsbewijs zou het nog te vroeg zijn ondanks de aanhoudende geluiden vanuit de samenleving. Denk daarbij aan de petitie die bijna 700.000 keer is ondertekend. We mogen er meer mensen mét QR-code bij het café naar binnen mogen en wordt ook de thuis-bezoekregeling ruimer.

Volgens de meest recente RIVM-cijfers heeft meer dan tachtig procent van de mensen ouder dan 65 inmiddels een boostervaccinatie ontvangen. Dat zou zeker helpen in het besluit van het kabinet en het OMT. Op termijn zou het kabinet toe willen naar een systeem zonder grootschalig vaccineren en testen. In plaats daarvan wil het kabinet via thuistesten, steekproeven en onderzoek van het rioolwater een oogje in het zeil houden.