Zon en wolken, vanavond (zuid)westen wat regen

12-03-2022 LEMMER – Zon en velden hoge bewolking wisselen elkaar af. Door een zuidenwind is het zacht met vanmiddag 11 tot 15 graden. Geleidelijk wordt de bewolking dikker en vanavond kan in het zuidwesten en westen een beetje regen vallen. Ook morgen is er zonneschijn en vooral later op de dag kans op wat regen in het zuiden en westen. Het wordt 12 tot 16 graden. Na het weekend is het vaak droog met een mix van zon en wolken. Woensdag kan het regionaal 17 of 18 graden worden.

Vanochtend is het overal droog. Er zijn vooral velden hoge bewolking waar de zon tussendoor of doorheen schijn. De temperatuur ligt aan het einde van de ochtend tussen 10 graden op de Wadden en 13 graden in Zuid-Nederland en de zuidenwind is nadrukkelijk aanwezig. Daar waar de wind vanaf het water komt waait het vrij krachtig, 5 Bft.

Vanmiddag neemt de zuidenwind geleidelijk wat af. Het wordt maximaal 11 graden op de Waddeneilanden, 13 graden in Alkmaar en Leeuwarden en 15 graden in Brabant, Limburg en Gelderland. Het weerbeeld bestaat uit een mix van hoge bewolking en zon, maar eind van de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en kan in Brabant en Zeeland een beetje regen vallen. 

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met in het oosten en noorden de meeste opklaringen. In het zuidwesten en westen kan af en toe wat regen vallen. De temperatuur daalt naar 6 tot 8 graden. In het oosten en noordoosten kan het lokaal afkoelen tot een graad of 4. De wind is zwak en waait uit het zuidoosten

Morgenochtend valt eerst in het noordwesten lokaal nog wat motregen. Verder verloopt de ochtend droog en op veel plaatsen ook vrij zonnig. Aan het einde van de ochtend is het 10 graden op Texel tot lokaal al 14 graden in Brabant en Limburg. De wind draait van zuidoost naar zuid en trekt aan naar matig, 3 of 4 Bft. 

Morgenmiddag is het eerst overal zonnig met velden hoge bewolking. Later in de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en vooral in Zeeland kan eind van de middag een beetje regen vallen. Het wordt 12 graden op Terschelling tot 16 graden in Zuid- en Oost-Nederland.

Morgenavond volgt op meer plekken, vooral in de zuidwestelijke helft van het land, af en toe regen. In de nacht naar maandag kan overal wat vallen, maar de neerslaghoeveelheden stellen niet veel voor. Koud wordt het niet met minima van 6 of 7 graden. 

Maandag is er een afwisseling van wolken en zon. Op veel plaatsen blijft het droog, maar vooral in het oosten en noordoosten is kans op een regenbuitje. Het wordt 12 tot 14 graden met de hoogste maxima in het zuidoosten. Op de Waddeneilanden blijft het kwik steken rond 10 graden. De wind is overwegend matig en waait uit het zuidwesten.

Dinsdag is er een mix van wolken, zon en wat regen. De grootste regenkansen zijn voor Zuid-Nederland en het noorden mag wat meer zonneschijn verwachten. Het wordt 10 tot 13 graden.

De dagen daarna is het droog en vaak zonnig. Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week met op veel plekken 14 tot 17 graden en in Brabant en Limburg mogelijk lokaal 18 graden. Donderdag en vrijdag doet de middagtemperatuur met 12 tot 15 graden een klein stapje terug en dit komt voornamelijk door de matige tot vrij krachtige oostenwind die dan nadrukkelijk aanwezig zal zijn.