Zon en wolkenvelden, vanavond wat regen

11-05-2022 LEMMER – Er zijn wolkenvelden en vanuit het zuiden ook zonnige perioden. Op de meeste plaatsen blijft het vanmiddag droog en het wordt 20 graden in de kustprovincies tot 25 graden in Limburg. In het noordwesten is het iets koeler. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan het eind van de middag valt in het noordwesten wat regen. Vanavond gaat het op meer plaatsen een tijdje regenen. Morgen is het droog met zonnige perioden. Het is dan 15 tot 21 graden.

Vanochtend zijn er aanvankelijk veel wolkenvelden en heel lokaal vallen een paar druppels regen. In het zuiden schijnt regionaal de zon en later zijn er in het hele land zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Helemaal in het noordwesten kan het overwegend bewolkt blijven.

Vanmiddag is het aardig weer met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. De temperatuur stijgt naar zo’n 20 graden in de kustprovincies tot 25 graden in het zuidoosten. Daarbij staat een matige en in de kustprovincies vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind krachtig. In het Waddengebied en delen van Noord-Holland wordt het 16 tot 19 graden. Later in de middag neemt in het noordwesten de bewolking toe en stijgt de kans op wat regen. Aan de noordwestkust kan het tijdelijk hard waaien.

Vanavond raakt het in het noorden en westen van het land geheel bewolkt en gaat een tijdje regenen. In de rest van het land zijn heldere perioden. Later neemt ook daar de bewolking toe en wordt regen verwacht. De wind neemt iets in kracht af, maar gaat niet liggen. Komende nacht wordt het vanuit het westen droog en zijn er heldere perioden. In het zuidoosten wordt het als laatste droog. De temperatuur daalt dan naar 10 tot 12 graden.

Morgen zijn er in de ochtend flinke zonnige perioden en slechts enkele wolkenvelden.

Ook in de middag kunnen we zon verwachten. Wel verschijnt er wat hoge bewolking en ontstaan vooral in het binnenland ook stapelwolken, maar het blijft droog. Op veel plaatsen wordt het 17 tot 19 graden. In het noordwesten is het met 15 of 16 graden iets koeler en in het zuiden en oosten kan het 20 tot lokaal 21 graden worden.

In de avond blijft het droog en schijnt op veel plaatsen nog een tijd de zon. De meeste bewolking trekt dan over het noorden en noordwesten. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar 8 tot 11 graden.

Vrijdag wordt het in het zuiden, midden en oosten 20 graden en in Limburg wordt het lokaal 22 graden. Daarbij staat een matige westenwind. In het westen, noorden en rond het IJsselmeer wordt het 16 tot 19 graden en is de wind matig tot vrij krachtig. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft waarschijnlijk droog.

Zaterdag staat er niet zo veel wind en zijn er flinke zonnige perioden. De temperatuur gaat omhoog, het wordt 20 tot 23 graden. In het Waddengebied en aan de westkust ligt de middagtemperatuur een paar graden lager door een aanlandige wind. Met zonkracht 6 is de zon wat feller dan de voorgaande dagen.

Ook zondag kunnen we zonnige perioden verwachten. De wind draait naar het noordoosten. Aan de noordkust wordt het een graadje koeler, maar op veel andere plaatsen kan het net wat warmer worden. In de loop van de dag is er wel kans op een bui.

De dagen daarna blijft het warm voor de tijd van het jaar. De temperatuur kan nog iets stijgen, maar of dit gebeurt is nog onzeker. Gemiddeld is het midden mei 16 tot 19 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon en wolkenvelden. Daarbij is kans op een enkele bui.