33 procent van bruiloften uitgesteld

13-09-2021 LEMMER – Van alle Friese bruidsparen besloot één op de drie dit jaar hun bruiloft te verplaatsen (34,2%). Van deze bruiloften is 33,3% zelfs meerdere keren verplaatst. Dit en meer blijkt uit een enquête onder 1.500 Nederlandse bruidsparen.

Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar beperkte mogelijkheden voor bruiloften. Lange tijd was de horeca gesloten, wat een belangrijke reden blijkt voor het verplaatsen van een bruiloft. Friese bruidsparen vinden het met name belangrijk dat ze kunnen proosten met gasten en hopen dat de 1,5 meter afstand-regel opgeheven kan worden.

Ruzie vanwege coronamaatregelen
Het aanpassen van een bruiloft op de coronamaatregelen zorgt regelmatig voor onenigheid of zelfs ruzie. Friese bruidsparen merken dit vooral met gasten: 16,7% van de koppels heeft onenigheid gehad met gasten vanwege Testen voor Toegang.

Coronamaatregelen voor Nederlandse bruiloften vaak onduidelijk
Voor driekwart van de Nederlandse bruidsparen waren de coronamaatregelen onduidelijk, wat keuzes maken voor het plannen of verplaatsen van een bruiloft lastig maakt. Tegelijkertijd blijkt dat locaties en gemeenten ook niet altijd lijken te weten hoe het zit: de helft van de bruidsparen merkt dat locaties verschillend omgaan met de maatregelen.