Af en toe zon, later regen met harde wind

19-02-2022 LEMMER – Vandaag schijnt af en toe de zon, maar vooral in het noorden komen enkele buien voor, soms met hagel en een klap onweer. In de middag neemt de bewolking toe en later op de middag en in de avond volgt vanuit het westen regen. De westen- tot zuidwestenwind neemt weer toe naar vrij krachtig boven land en naar hard tot stormachtig aan zee en bij de Waddeneilanden, 5 tot 8 Bft. Opnieuw komen zware windstoten voor 70 tot lokaal 90 km/uur. De temperatuur loopt op naar maximaal 7 graden in het noorden tot 9 in het zuiden.

Morgen is het bewolkt en valt af en toe regen. De zuidwestenwind, die tijdelijk in kracht was afgenomen, neemt wederom in kracht toe en wordt weer vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee, 5 tot 7 Bft. Ook zijn opnieuw (zware) windstoten tot 75 km/uur mogelijk. De temperatuur is wat hoger en loopt op naar 9 graden in het noorden en 11 in het zuiden.

Maandag schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook buien over het land. De westenwind is nog steeds duidelijk aanwezig en waait (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee, 5 tot 8 Bft. Mogelijk komt het opnieuw tot stormkracht 9. De wind is weer vlagerig, want er zijn zware windstoten tot 90 km/uur mogelijk. Bij buien kan de wind zelfs uithalen naar 100 km/uur. De temperatuur loopt op naar 8 tot 10 graden.

De dagen daarna schakelen we geleidelijk over op een wat rustiger weerbeeld met minder wind. De buienkans neemt af, maar helemaal droog blijft het niet. Wel schijnt geregeld de zon. De temperatuur loopt dagelijks op naar 9 tot 11 graden. In de nachten daalt de temperatuur naar 2 tot 5 graden. Tijdens heldere en rustige nachten kan het kwik wellicht dalen tot dicht bij het vriespunt.