Af en toe zon, vooral later ook buien

31-05-2022 LEMMER – Er zijn wolkenvelden en geleidelijk ook zonnige perioden. In het zuidoosten komen een paar buien voor, maar daarna is het een tijd droog. Vanmiddag wordt het 16 tot 20 graden. Vooral later in de middag en vanavond kunnen enkele buien ontstaan en daarbij is kans op onweer. Morgen is er een afwisseling van stapelwolken, zon en enkele buien. De dagen daarna is het droog met wat meer zon en de temperatuur gaat een paar graden omhoog. Vrijdag is het 18 tot 25 graden. In het weekend ontstaan opnieuw buien en is het iets minder warm.

Vanochtend zijn er wolkenvelden met lokaal zon. In het zuidoosten komen enkele buien voor, in de rest van het land is het zo goed als droog. Later in de ochtend is het in het hele land tijdelijk droog en zal op meer plaatsen de zon schijnen. Er staat niet veel wind.

Vanmiddag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Verspreid over het land ontstaan een paar buien en vooral in het binnenland kan daarbij onweer voorkomen. Er zijn ook genoeg plaatsen waar het droog blijft. De middagtemperatuur ligt tussen 16 graden aan de noordkust tot 20 graden in het zuidoosten. Daarbij staat een zwakke tot matige westenwind.

Vanavond trekken vanuit het zuidwesten enkele regen- en onweersbuien over het land. Daar kan een pittigere bui tussen zitten met windstoten. Later neemt de kans op onweer af en komen alleen in het noorden nog enkele buien voor. Komende nacht is het in het midden en zuiden overwegend droog. In het noorden kunnen nog een paar buien voorkomen. Er staat weinig wind en de temperatuur daalt naar 6 graden in het oosten tot 10 graden aan zee.

Morgen zijn er in de ochtend wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral in het noorden van het land kunnen enkele buien ontstaan, in het zuiden is het op de meeste plaatsen droog.

In de middag hebben we een afwisseling van stapelwolken, af en toe wat zon en enkele buien. In het oosten is daarbij kans op onweer. In Zeeland en langs de Zuid-Hollandse kust blijft het droog en is het wat zonniger. Het wordt 16 graden aan de kust tot 19 graden in het zuidoosten van het land. De wind is westelijk en matig van kracht. Op de Wadden is het een graad of 15.

Later in de middag en vooral in de avond neemt vanuit het westen de kans op buien geleidelijk af en kan de zon wat vaker tevoorschijn komen. In het oosten en noordoosten kunnen ook later in de avond nog enkele buien voorkomen en wordt het aan het begin van de nacht pas droog.

Donderdag wordt waarschijnlijk een geheel droge dag. Er zijn flinke zonnige perioden met vooral in de middag in het binnenland ook stapelwolken. Het wordt zo’n 17 graden aan de kust en 19 à 20 graden verder landinwaarts. In het zuiden en zuidoosten wordt het 21, lokaal 22 graden. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit een noordelijke richting.

Vrijdag blijft het overdag droog met een mix van zon en wolken. De wind komt uit het noordoosten en in het Waddengebied wordt het daardoor een graad of 18. In de rest van het land wordt het een warme dag met 20 tot 24 graden en in het zuidoosten kan het met 25 graden zomers warm worden. In de avond maken de meest zuidelijke provincies wel kans op een enkele bui.

In het weekend is het een graadje minder warm en wordt het 17 tot 23 graden. De kans op buien stijgt en daardoor wordt het ook wat minder zonnig. Vooral in de nacht naar zondag en zondag overdag kan het wel eens tot wat stevigere buien komen met ook onweer.