Afvalkalender 2021 binnenkort in de brievenbus

16-12-2020 LEMMER – Binnenkort ontvangt u als inwoner weer de nieuwe afvalkalender 2021 in de brievenbus. Hierop vindt u alle data in 2021 waarop de grijze container (restafafval), GFT-container en oud papier container wordt geleegd. Handig om te bewaren dus.

De afvalkalender ziet er dit jaar anders uit. Zo vindt u uw inzameldagen aan de voorzijde en is de kalender op duurzamer papier gedrukt.

Gewijzigde routes inzameling oud-papier
Tot en met december 2020 wordt een deel van de routes nog door scholen en verenigingen opgehaald, maar in verband met de dalende prijs voor oud papier kan dit niet meer uit voor de vrijwillige inzamelaars. Vanaf 2021 neemt de gemeente daarom deze routes over en hebben alle huishoudens een oud papier container. Hierdoor zijn enkele routes gewijzigd. Kijk dus goed op uw afvalkalender wanneer wij uw oud papier container legen.

Betere afvalscheiding
Naast de inzameldata vindt u op de kalender ook informatie over de verschillende afvalsoorten en afvalscheiding, zoals: KCA (klein chemisch afval), textiel en onze ‘takkenroute’. Immers, samen halen we alles eruit! Veel grondstoffen kunt u gratis afleveren op onze milieuterreinen in Balk, Joure en Lemmer.

Nieuwe app voor afvalinzamelingsdata
In de loop van 2021 komt er een nieuwe app voor de afvalinzamelingsdata. De afvalkalender verdwijnt dan uit de huidige app. Gebruikt u onze huidige app al dan kunt u deze, tot de nieuwe app beschikbaar is, in 2021 gewoon blijven gebruiken. Meer informatie vindt u op www.defryskemarren.nl/app.

Geen kalender?
Heeft u op 4 januari nog geen kalender ontvangen, laat het dan weten via telefoonnummer 14 05 14 of ons contactformulier. De gemeente zorgt er dan voor dat u alsnog een kalender ontvangt. Vanaf 4 januari kunt u ook een exemplaar ophalen bij de receptiebalie van het gemeentehuis of bij het servicepunt in Balk of Lemmer. U kunt de afvalkalender ook bekijken op de pagina ‘Afvalkalender’.