Bewolkt en af en toe (mot)regen

27-01-2021 LEMMER – Het is bewolkt en lokaal valt nog wat lichte (mot)regen. Vanuit het westen wordt het overwegend droog en hier en daar kan de zon doorbreken. Het wordt 3-8 graden. Morgen en vrijdag is het bewolkt en valt geruime tijd regen. In het noordoosten is ook (natte) sneeuw mogelijk. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn groot met 3 tot 11 graden.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt. Heel lokaal breekt de zon even door en het is over het algemeen droog. Later vanmiddag neemt de kans op een enkele bui weer toe. De matige wind draait van zuid naar west en de temperatuur stijgt naar 3-4 graden in het noordoosten en naar 7-8 in het westen en zuiden.

Vanavond komen in het noorden een paar opklaringen voor bij temperaturen rond het vriespunt. Lokaal ontstaat mist. Elders blijft het kwik boven nul en is het bewolkt met kans op een lokale bui. Komende nacht wordt de bewolking dikker en vanuit het zuidwesten gaat het regenen. De minima liggen rond het vriespunt in oosten en noordoosten en tussen 3 en 5 graden in het westen en zuiden.

Morgenochtend is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het geruime tijd regenen. In het noordoosten blijft het droog. De wind is matig en waait uit het oosten.

Ook morgenmiddag is het bewolkt en regenachtig. In de noordelijke helft zijn enkele natte sneeuwvlokken in de regen niet uitgesloten. In het uiterste noordoosten blijft het over het algemeen droog. De oosten- tot zuidoostenwind is matig, maar in het zuiden draait de wind geleidelijk naar het westen en neemt flink in kracht toe. De temperatuur stijgt naar maximaal 4 graden in het noorden en noordoosten en naar 7 tot 9 graden in het zuiden. In Zeeuws-Vlaanderen kan het 10 graden worden.

Morgenavond is het bewolkt en valt nog af en toe regen en mogelijk ook natte sneeuw, maar geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de nacht naar vrijdag blijft het bewolkt en in de loop van de nacht neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen weer toe. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en is zwak tot matig. De temperatuur daalt naar 1 graad boven nul in het noordoosten en naar 7 in het zuiden.

Vrijdag is het in de ochtend bewolkt en valt geruime tijd regen. In het uiterste noordoosten is ook kans op natte sneeuw. In de middag komt het tot enkele buien, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 3-5 graden in het noordoosten en naar 9 tot lokaal 11 graden in het zuiden en zuidwesten.

Zaterdag waait de wind uit het noordoosten en is matig en aan zee (vrij) krachtig. Daarmee wordt weer koudere lucht over het land geblazen. De bewolking overheerst en op veel plaatsen blijft het droog. In het zuiden is wel kans op regen en mogelijk natte sneeuw. De temperatuur stijgt naar 1-2 graden in het noorden en naar 5-6 ten zuiden van de grote rivieren.

Zondag zijn er flinke perioden met zon en is het droog. Later neemt de hoge bewolking toe. De temperatuur stijgt naar 3 tot 5 graden.

Na het weekend is het (licht) wisselvallig met naast af en toe zon ook dagelijks kans op regen. Maandag wordt het 3 tot 6 graden, later in de week liggen de maxima veelal tussen 5 en 8 graden.