Bewolkt en van tijd tot tijd regen

03-12-2020 LEMMER – Het is bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden en er waait een matige tot (vrij) krachtige zuiden- tot zuidoostenwind. Morgenochtend waait het flink, maar de wind neemt weer af en in de middag zijn er flinke perioden met zon. Het wordt 8-9 graden. In het weekend is het vrij koud met geregeld zon. Het is 4-6 graden en in de nacht kan het licht vriezen.

Het is vanochtend bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen en motregen. De wind waait uit het zuiden en neemt toe naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig, windkracht 5.

Vanmiddag blijft het grijs en bewolkt en van tijd tot tijd regent het. Soms is het ook even droog, maar de zon krijgen we niet te zien. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig en aan zee en in het Waddengebied (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden en daarmee is de temperatuur heel normaal voor begin december. Voor het gevoel is het echter waterkoud en een warme winterjas is geen overbodige luxe.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het weer wat vaker en harder regenen. De zuidoostenwind neemt in kracht toe en is matig tot vrij krachtig en aan zee later krachtig, windkracht 6. De temperatuur daalt naar 4-5 graden. In Zeeland wordt het niet kouder dan een graad of 6.

Morgenochtend is het bewolkt en valt nog enige tijd regen. De regen trekt naar het noorden weg, maar langs de (zuid)westkust is kans op enkele buien. Geleidelijk breekt vanuit het zuiden de zon af en toe door. De zuiden- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden krachtig. In het zuidwestelijk kustgebied is de wind soms hard, windkracht 7 met kans op zware windstoten van 75-80 km/uur.

Morgenmiddag is het op veruit de meeste plaatsen droog en schijnt de zon flink. Alleen langs de kust komen nog enkele buien voor. In het oosten komt wel vrij veel sluierbewolking voor. De stevige, enigszins vlagerige zuiden- tot zuidoostenwind neemt langzaam weer in kracht af. De temperatuur stijgt naar 8, in het oosten en zuidoosten naar 9 graden.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. Aan zee is de wind soms nog vrij krachtig. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt, in de kustgebieden blijft het kwik 1-2 graden boven nul.

Zaterdag is er een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind. Aan zee is de wind soms vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 5-6 graden.

Na een nacht met op veel plaatsen lichte vorst is het zondag droog met in de ochtend ook geregeld zon. Vanuit het oosten neemt de bewolking geleidelijk toe en zondagavond stijgt in het oosten en zuidoosten de kans op wat lichte regen. Mogelijk valt in de Limburgse heuvels wat smeltende sneeuw. De temperatuur stijgt naar maximaal 4-5 graden en er waait niet meer dan een zwakke oosten- tot noordoostenwind.

Volgende week is het licht wisselvallig en vrij koud met naast wolkenvelden ook af en toe zon. Maandag is de kans op regen groot en in de Limburgse heuvels is smeltende sneeuw mogelijk. Na maandag overheersen de droge perioden. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 4 en 6 graden en in de nacht kan het licht vriezen.