Bewolkt met heel soms wat motregen

06-11-2021 LEMMER – Vandaag is er veel bewolking en lokaal kan ook een spat regen vallen. Het wordt 10-12 graden. In de loop van de dag gaat het harder waaien, waardoor het frisser aanvoelt. Morgen trekken buien over en ook dan staat er een stevige wind bij een graad of 12. Wel is de zon dan vaker van de partij. Na het weekend staat rustig herfstweer op de planning. In de loop van volgende week neemt de kans op mist toe.

Het is vanochtend op de meeste plaatsen bewolkt. Vooral in het zuidoosten kan de zon gedurende de ochtend soms nog door de bewolking heen schijnen. Plaatselijk kan af en toe een beetje motregen vallen, maar veel stelt dit niet voor. Er waait een matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig en waait uit het westen tot zuidwesten. De temperatuur ligt halverwege de ochtend tussen 11 graden aan zee en 6 graden in zuidoosten van het land. 

Vanmiddag neemt de zuidwestenwind nog wat in kracht toe en kan vooral in het noordwestelijke kustgebied soms hard (7 Bft) zijn. Elders in de kustgebieden waait het (vrij) krachtig (5-6 Bft) en in het binnenland is de wind meest matig (4 Bft). Het weerbeeld bestaat nog steeds uit veel wolken en het is grotendeels droog. Lokaal valt af en toe een beetje motregen. Het wordt 10-12 graden met de hoogste maxima aan de kust. Door de wind voelt het echter, juist daar, enkele graden kouder aan. 

Vanavond is er veel bewolking en vanuit het noordwesten trekt een gebied met regen het land in. In Limburg blijft het tot 22:00 uur zo goed als droog. In de nacht is de neerslag meer buiig met droge momenten, maar ook momenten dat het even flink plenst. Later in de nacht wordt het vanuit het noordwesten droger met opklaringen. De minima komen uit rond 9 graden. https://www.youtube.com/embed/PUiN5lkp69M?rel=0

Morgenochtend start met nog enkele buien, vooral in het oosten en zuidoosten van het land. Later in de ochtend kan overal weer een bui voorkomen, maar tussendoor zijn er ook zonnige momenten. Er waait een matige tot aan zee krachtige westenwind en de temperatuur ligt rond 10:00 uur op 9-11 graden. 

Ook morgenmiddag is er een mix van wolken, zon en enkele buien. Het wordt 11 graden in het noorden en oosten en 12 graden in het zuiden en westen van het land. De westenwind is nadrukkelijk aanwezig en is in het binnenland veelal matig van kracht. Aan de kust waait het (vrij) krachtig en aan de noordwestkust is de wind soms hard (7 Bft). 

Morgenavond valt in het noorden en noordoosten van tijd tot tijd regen. In de rest van het land is het overwegend droog met een lokale bui. Aan zee waait nog altijd een krachtige tot soms harde wind uit het (noord)westen. Landinwaarts is de wind matig. In de nacht naar maandag neemt de wind wat af. De temperatuur daalt naar 6-9 graden met de laagste minima in Limburg en de hoogste temperaturen aan zee. 

Maandag is er vrij veel bewolking. Ook komen er nog enkele buien voor. Het noorden en oosten van het land hebben de meeste buien en in het westen en zuiden is vaak droog. Het zuidwesten heeft de beste kansen op nog redelijk wat zonneschijn. Het wordt 12 graden en er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, noordwestenwind. 

Dinsdag blijft het op veel plaatsen droog. Als er ergens een bui voorkomt zal dit later op de dag in het noorden zijn. Er is een mix van wolken en zon en het wordt 10 graden in Groningen tot 12 graden in Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Dit zijn hele normale maxima voor begin november. De wind is veelal matig en waait uit het zuidwesten of zuiden.

De dagen daarna is het rustig en vaak droog herfstweer met af en toe zon. De maxima liggen rond 12 graden en in de nachten koelt het af tot een graad of 6. Vanaf donderdag is er een vrij grote kans op kans op mist in de nachten en ochtenden.