Bewolkt met van tijd tot tijd regen

20-10-2020 LEMMER – Het is overwegend bewolkt en er zijn perioden met (lichte) regen. Het wordt 13-15 graden. Morgen is het eerst regenachtig. Daarna wordt het droog met zon, stapelwolken en soms een bui. Met 16-20 graden is het zeer zacht, maar het gaat wel flink waaien. Vooral in de kustprovincies is kans op zware windstoten.

Vanmiddag is het bewolkt en kan het in het hele land (licht) regenen. Er zijn ook droge perioden, vooral later in de middag in het noordwesten en langs de westkust en dan breekt mogelijk de zon nog even door. De temperatuur stijgt langzaam naar 13 graden in het noordoosten tot 15 graden in het zuiden en zuidwesten. De maximumtemperatuur wordt pas aan het eind van de middag of het begin van de avond bereikt.

Vanavond is het wisselvallig met vooral in het midden en zuiden van tijd tot tijd wat (lichte) regen of motregen. In het noorden en noordwesten kan het een tijdje droog blijven. De temperatuur verandert nauwelijks.

Vannacht wordt het nat en gaat het vaker en wat harder regenen. Met minima van 12-13 graden is het zacht.

Morgen wordt een onstuimige herfstdag. In de ochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Later in de ochtend neemt de neerslag af en blijft het in het vooral in het zuiden vaker droog.

In de middag trekt de regen via het noorden weg. Het is dan droog met wolkenvelden en zon. Verspreid over het land kunnen wel een paar buien ontstaan. Het wordt bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt 19 graden in de kustprovincies en zo’n 20 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan de temperatuur in de buurt van 21 graden komen. In het Waddengebied wordt het 16-18 graden.

Het wordt onstuimig met in het binnenland een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee waait het hard. Later in de middag wordt de wind aan de kust stormachtig en is er kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. Wat verder landinwaarts komen in de westelijke provincies, rond het IJsselmeer en in delen van Friesland zware windstoten voor van 75 km/uur.

Aan het eind van de middag en in de avond is aan de noordwestkust zelfs kans op tijdelijk stormkracht en zeer zware windstoten van 100 km/uur. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer kan het tijdelijk hard waaien en zijn zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur. In het zuiden, midden en oosten is kans op zware windstoten van 75 km/uur en een vrij krachtige tot krachtige wind. Verder is het wisselend bewolkt met kans op een bui.

Later in de avond en in de nacht naar donderdag neemt de wind in kracht af en verdwijnen de zware windstoten. Er komen enkele buien voor en de temperatuur daalt naar 12-14 graden.

Donderdag zijn er vrij veel wolkenvelden met zo nu en dan wat zon. Verspreid over het land komen enkele buien voor. Met 16-18 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig in de kustgebieden.

Vrijdag is er een afwisseling van wolken en zon. In de ochtend is het op een enkele bui na droog. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op buien. Het wordt 14 graden aan de noordkust tot 17 graden in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig in de kustprovincies.

In het weekend is het vaak droog met kans op een lokale bui. Er zijn wolkenvelden afgewisseld met wat zon. Vooral zondagmiddag kan de zon een tijdje schijnen. Zaterdag is het 14 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. Zondag wordt het een graadje warmer.

Na het weekend is het aanvankelijk op een enkele bui na droog met maxima van 13-16 graden. Later in de week gaat de temperatuur iets omlaag en stijgt waarschijnlijk de kans op regen. Tegelijkertijd wordt de verwachting ook onzekerder.