Bewolkt met zo nu en dan een bui

17-03-2021 LEMMER – Er zijn veel wolkenvelden en verspreid over het land kunnen een paar lichte buien ontstaan. In het noordoosten schijnt af en toe de zon. Het wordt 6-8 graden, maar door een noordenwind is de gevoelstemperatuur 2-3 graden. Morgen is het grijs en regenachtig. Vrijdag is het heel ander weer met zon, stapelwolken en een paar buien. Er volgt een koude nacht met op grote schaal vorst. Zaterdag is er een mix van zon en stapelwolken. Het wordt 5-7 graden. Zondag is er meer bewolking met kans op een beetje regen. Volgende week wordt het 9-13 graden.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden en zo nu en dan kan het een beetje (mot)regenen. Heel lokaal is de zon even te zien. In het noordoosten en oosten breekt af en toe de zon door.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt met soms een glimp van de zon. Verspreid over het land kunnen enkele lichte buien ontstaan. In het noordoosten kan de zon af en toe schijnen en blijft het mogelijk droog. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden. Een matige en aan de kust vrij krachtige noordenwind maakt het voor het gevoel iets kouder en daardoor lijkt het eerder 2-3 graden.

Vanavond neemt de kans op regen af. Vooral in het zuiden en zuidwesten kan het nog een beetje regenen en later in de avond is het zo goed als droog. Er zijn dan wolkenvelden en steeds meer opklaringen. De temperatuur daalt naar 2-3 graden in het westen en in het oosten ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Komende nacht kan het in de oostelijke helft een graadje vriezen en lokaal kan ook wat mist ontstaan. In het westen daalt de temperatuur naar 0-3 graden en kan het lokaal een beetje vriezen. De opklaringen maken geleidelijk plaats voor velden hoge bewolking. Tegen de ochtend is in het westen en noordwesten kans op lichte regen.

Morgen is het in de ochtend bewolkt en koud met af en toe wat regen. In het noordoosten is het droog en kan de opkomende zon nog even schijnen, maar daarna verdwijnt de zon achter de bewolking en neemt de kans op regen toe.

De middag verloopt grijs en regenachtig. De maxima liggen op 6-7 graden en er staat een matige noorden- tot noordwestenwind. Aan de kust is de wind vrij krachtig. Aan het eind van de middag kan de bewolking in het noordoosten breken en laat de zon zich mogelijk nog even zien.

In de avond trekt de regen naar het zuiden weg en de nacht naar vrijdag verloopt droog. Er zijn opklaringen en op veel plaatsen kan het een graadje vriezen. In het oosten kan het 2-3 graden vriezen en aan de kust blijft de temperatuur mogelijk net boven nul.

Vrijdag kunnen we weer wat zon verwachten. Vooral aan de kust zijn flinke zonnige perioden. Er zijn ook stapelwolken en in de middag kan de zon vooral in het zuidoosten en oosten af en toe verdwijnen. Vooral het oosten en zuidoosten maken kans op een lokale bui. In het westen en noordwesten blijft het mogelijk geheel droog. Het wordt 6 graden in het noordoosten en ruim 7 graden in het zuiden en westen. Er staat een matige en in het westen soms vrij krachtige noordoostenwind en die voelt vooral in de schaduw flink koud.

In de avond en nacht naar zaterdag gaat het op grote schaal vriezen. In het binnenland kan het lokaal -5 graden of nog iets kouder worden.

Zaterdag is het in de ochtend koud met de eerste uren vorst. Er zijn zonnige perioden en dat maakt het uitstekend weer voor een vroege wandeling. In de middag is er een mix van zon en stapelwolken. In het noordoosten zijn de stapelwolken het talrijkst Het blijft droog en het wordt 5-7 graden. Er staat een matige noordelijke wind.

Zondag is er meer bewolking en zal de zon af en toe schijnen. Er is een kleine kans op een beetje regen. Het wordt 7 graden aan de noordkust tot 9 graden in het zuiden.

Volgende week stijgt de middagtemperatuur naar 9-13 graden. Het is meestal droog met wolkenvelden en zonnige perioden. ’s Nachts daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt en vooral in het oosten kan het af en toe vriezen. Later in de week neemt de kans op vorst af.