Bibliotheken Mar en Fean zoekt een Programmamanager

04-06-2021 LEMMER – De Mienskipsbiblioteek; de Bibliotheek van, voor en door de lokale gemeenschap. Samen met hun teams en de inwoners van ons werkgebied bouwen zij met veel passie aan een inclusieve samenleving. Om binnen onze zes programmalijnen focus aan te brengen, impact te generen en innovatie te realiseren zoeken we naar een Programmamanager. Een mooie, nieuwe functie waarin je met echte vakmensen samenwerkt, klinkt goed toch?

Wie ben jij?
Je bent iemand die staat voor leesplezier, geletterdheid, een leven lang ontwikkelen en digitaal burgerschap. Kortom; jij onderschrijft het Bibliotheekconvenant. Met name op dat digitale burgerschap heb je een uitgesproken visie en kun je daarin op korte termijn voor ons een flinke slag slaan. Iemand die onze organisatie verder helpt te professionaliseren op het vlak van digitalisering, beleidsmatig werken en projectmanagement. Een netwerker met oog voor effectiviteit en efficiëntie. Je bent niet bang om het experiment aan te gaan en stimuleert collega’s hier dan ook in. Dit doe je echter altijd wel vanuit een goed omgevingsbewustzijn. Als leidinggevende stel je je coachend op en ben je goed in het geven van vertrouwen aan collega’s. En je vindt het vooral heel mooi om collega’s én onze doelgroepen hun talenten te laten ontplooien en als verbinder op te treden tussen alle geledingen van de organisatie.

Wat ga je doen?
Als programmamanager zorg je ervoor dat de impact van ons werk zichtbaar gemaakt wordt. Dit doe je niet alleen om ons gekozen beleid te verantwoorden, maar ook om externe financieringsbronnen te vinden. We zijn dan ook benieuwd welke kansen jij ziet en welk netwerk je meebrengt op de programmalijnen educatie & jeugd, collectioneren, programmering, digitale geletterdheid, basisvaardigheden en een leven lang leren. We moedigen je aan om hier meer over te vertellen in je motivatie.

Je coacht onze consulenten op hun verschillende vakgebieden en in het aangaan van partnerships. In een organisatie waar veel reuring en actualiteit is, zorg jij ervoor dat er altijd een inhoudelijke focus is, gebaseerd op het jaarplan. Hierbij is goede onderlinge communicatie en een professionele, projectmatige werkstijl vereist. Doelen stellen en evalueren is voor jou daarom een automatisme. Als lid van het MT draag je bij aan de totstandkoming en uitvoer van het meerjarenbeleidsplan.

Wat neem je mee?
– Je hebt minimaal een afgeronde relevante opleiding op hbo+-niveau en ervaring in een soortgelijke functie
– Je werkt vanuit het principe van dienend leiderschap en bent in staat je teamleden mee te nemen in een veranderproces
– Je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van het relatienetwerk met strategische samenwerkingspartners
– Je hebt de kennis, de ambitie én de drive om onze bibliotheekorganisatie verder te ontwikkelen
– Je bent betrouwbaar, duidelijk en transparant en je denkt in kansen en mogelijkheden
– Je legt op een natuurlijke wijze verbinding tussen inhoud, proces en resultaat.

Wat bieden we jou?
Een prachtige plek in een organisatie waarin veel talent huist en waar altijd behoefte is aan nieuwe ideeën. Waar zowel naar buiten als binnen de menskant centraal staat. En waar je een leven lang blijft ontwikkelen. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao openbare bibliotheken en kunsteducatie. Je wordt gesalarieerd in schaal 11 (minimaal € 4.158,- en maximaal € 5.419,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). We willen zo snel mogelijk van start. In eerste instantie voor een jaar, maar we hopen vanzelfsprekend op een lange samenwerking.

Meer weten?
Neem voor informatie contact op met Rixt Heegsma, directeur-bestuurder. Zij is bereikbaar op 06 – 23 83 83 85.

Weet je genoeg?
Solliciteren kan vóór 20 juni 2021 via www.werkeninfriesland.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken is gepland van 28 juni t/m 1 juli. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Wie weet tot snel! Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van Bibliotheken Mar en Fean voorrang.