Boa’s Fryske Gea voelen zich nu veiliger

10-08-2022 LEMMER – Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van it Fryske Gea zijn nu uitgerust met handboeien, pepperspray en een wapenstok. Reden voor de veiligheidsmaatregelen is omdat de medewerkers vaak alleen op pad zijn en geen bescherming kenden. Als je iemand wilt aanspreken als je alleen bent kan dat tot vervelende situaties leiden.

Natuurlijk probeert iedereen dingen op te lossen door mensen aan te spreken en het door praten op te lossen echter is gebleken dat dit lang niet altijd tot het gewenste resultaat komt. Als je dan iemand tegenover je hebt die je op een agressieve manier bejegend of een grote mond heeft is het toch fijn dat je dergelijk beschermingsmateriaal tot je beschikking hebt.

In het laatst geval gaat het vaak om mensen die ergens illegaal kamperen, wandelen of fietsen waar dit niet is toegestaan of de hond uitlaten waar het niet is toegestaan. Voorheen waren de Boa’s voorzichtig om mensen te benaderen echter door de maatregelen voelen boa’s zich een stuk veilliger. Ook staan de medewerkers nu in contact met de meldkamer van de politie. Dan kan deze worden ingezet indien het nodig zou zijn.