De bibliotheek is op zoek naar een Lees- Mediaconsulent basisonderwijs

24-02-2021 LEMMER – Bibliotheken Mar en Fean werkt intensief samen met basisscholen aan de verbetering van de
leerling-resultaten op het gebied van leesvaardigheid, taalvaardigheid en mediawijsheid. Ze maken daarvoor met succes gebruik van het landelijke programma de Bibliotheek op school (dBos). Met dBos gaan bibliotheken, basisscholen en gemeenten strategische meerjarige samenwerkingsverbanden aan.

Wat ga je doen?
Als Lees-mediaconsulent Basisonderwijs ben je de vertegenwoordiger van de Bibliotheek binnen de basisschool. Je adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten en locatiedirecties bij de uitvoering van het leesbeleid. Dit gebeurt op basis van het lees- en mediaplan dat door de leescoördinatoren van de school in samenwerking met de leesconsulent basisonderwijs is opgesteld. Je werkt er naartoe om leerlingen en jeugd actief en op structurele basis te betrekken bij over programmering, collectie en inrichting.

Je zorgt voor een aantrekkelijke (digitale) collectie en voert leesbevorderingsprojecten uit op de school. Elk teamlid heeft een eigen werkgebied en is daarnaast verantwoordelijk voor een portefeuille (bv Kinderboekenweek of Mediawijsheid).

Je bent iemand die:
– een passende opleiding op MBO-4 niveau heeft afgerond, in de richting informatie & advies, jeugd of onderwijs;
– een echte netwerker is, met aantoonbaar didactische vaardigheden en communicatief sterk;
– affiniteit heeft met de doelgroep en een brede kennis van jeugdliteratuur;
– beschikt over actuele kennis op het gebied van leesbevordering, digitale vaardigheden,
– mediawijsheid en leer- en lesmethodes;
– ondernemend, klantgericht, representatief en flexibel is, met een proactieve werkhouding;
– gemotiveerd is om bij te dragen aan het leesplezier, de taalontwikkeling en mediawijsheid van basisschoolleerlingen;
– beschikt over eigen vervoer.

Wat bieden zij?
Er mag natuurlijk wat tegenover staan. Je komt daarom terecht in schaal 7 van de CAO Openbare Bibliotheken / Kunsteducatie (minimaal € 2.385,- en maximaal € 3.162,- bruto per maand bij een volledig dienstverband). Omdat je veel op scholen werkt, zit je slechts deels op kantoor in Heerenveen of Sneek. Je werkplekken en werkrooster stellen ze in overleg vast. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van het project, 3 jaar. In beide kantoren heeft de bibliotheek verse bonenkoffie en lieve collega’s!

Aan de slag?
Waar krijg jij energie van? Laat het ons weten in je motivatiebrief (of –filmpje?). Solliciteren kan tot en met dinsdag 28 december via www.werkeninfriesland.nl. Inhoudelijke vragen over de functie mag je stellen aan manager Wiesje Eppinga 06-12740987 of via w.eppinga@bmf.nl (ma t/m do) .

Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Lutske Sytema (personeelsadviseur) via 0515 577 156 of l.sytema@bmf.nl.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben
medewerkers van Bibliotheken Mar en Fean voorrang.