De Fryske Marren gaat digitaal: Kraak de Code 2.0

15-02-2021 LEMMER – Vanaf 15 februari tot 13 maart, organiseert Sportbedrijf De Fryske Marren een grote interactieve speurtocht voor kinderen in gemeente De Fryske Marren, Kraak de Code 2.0. Met het spel Kraak de Code zijn er door de hele gemeente QR-codes verspreid op bijzondere plekken en zijn er prijzen te verdienen. Het thema van deze periode is media en mediawijsheid

De uitdaging? Kraak jij de code, of kraakt hij jou? Met behulp van QR-codes komt jouw buurt  plotseling tot leven. Het wordt een interactieve tocht waarin je op zoek kan gaan naar een veelvoudige code. De deelnemer lost raadsels op en gaat actief op zoek naar een letter. Alle acht de letters samen vormen een woord. Het woord kan worden ingestuurd naar tvandermeer@sportbedrijfdfm.nl en onder de goede aanmeldingen worden per leeftijdscategorie prijzen verloot.

Normaal zijn er volop activiteiten tijdens het voorjaar, echter dagen we je nu uit om digitaal te gaan speuren in je eigen dorp. Dit kan lopend of op de fiets en gewapend met een smartphone kun je aan de slag. Doe een korte sportieve opdracht en verzamel de juiste letter om de code te kunnen kraken!