Doe mee met de Natuurwerkdag

07-11-2021 LEMMER – Dit jaar is de 21e editie van de landelijke Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 én zaterdag 6 november zijn in heel Nederland meer dan 400 mooie natuurklussen voor jong en oud. Landschapsbeheer Friesland is coördinator van de Natuurwerkdag in Friesland en organiseert, samen met 15 locaties verspreid door de provincie, verschillende activiteiten op zaterdag 6 november. Wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten er is volop keuze en iedereen kan meedoen! Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl

Samen voor biodiversiteit
De Natuurwerkdag staat in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn gericht op het onderhouden en herstellen van de natuur, wat bijdraagt aan de leefomgeving van (bedreigde) planten en dieren. Samen met andere vrijwilligers kan je de natuur (in eigen omgeving) helpen. Bijvoorbeeld het opschonen van de hei in Wijnjewoude of op Vlieland. Door kleine boompjes en struiken weg te halen blijft het heidegebied open. Dit is waardevol voor de diversiteit van het gebied, maar ook voor reptielen die zich graag in het heidegebied opwarmen in de zon. Of help mee om de dorpstuin in Hardegarijp of Leeuwarden vogelvriendelijk en winterklaar te maken. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor het hele overzicht aan activiteiten én meld je aan.

Samenwerking
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

De 19 klussen in Friesland zijn bij Akkrum, Oranjewoud, Lemmer, Jelsum, Appelscha, Terschelling, Vlieland, Veenklooster, Damwâld, Sumar, Noardburgum, Leeuwarden, Hurdegaryp, Drachtstercompagnie, Luinjeberd, Wijnjewoude en Hemrik.