Draagvlakonderzoek naar verlenging azc in Balk deze week van start

24-03-2021 BALK – Volgens planning zal het azc in Balk per september 2021 haar deuren sluiten. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft gemeente De Fryske Marren gevraagd om het azc in Balk nog twee jaar langer open te houden, zodat zij in de tussentijd op andere plaatsen in de provincie Fryslân permanente locaties kunnen ontwikkelen. Gemeente De Fryske Marren vindt de mening van de inwoners van Balk belangrijk en wil graag weten wat u van een mogelijke verlenging vindt en wat uw ervaringen zijn met het azc. Onafhankelijk onderzoeksbureau Enneüs is gevraagd om dit voor de gemeente te onderzoeken.

Hoe kunt u meedoen met het onderzoek?
Alle huishoudens in Balk ontvangen eind deze week een vragenlijst in de brievenbus. Enneüs behandelt de antwoorden vertrouwelijk en anoniem. De gemeente ontvangt alleen de resultaten van het onderzoek, niet de individuele antwoorden. Om te spreken van een representatieve uitslag is het belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners van Balk de vragenlijst invullen.

Wat gebeurt er met de uitkomsten van het onderzoek?
Mede op basis van de onderzoeksresultaten zal het college de gemeenteraad voorstellen om de gebruikstermijn van het azc wel of niet met twee jaar te verlengen. De gemeenteraad neemt het uiteindelijke besluit. U wordt via www.defryskemarren.nl en de digitale nieuwsbrief van de gemeente geïnformeerd over de uitslag van het onderzoek.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over het onderzoek of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onderzoeksbureau Enneüs via helpdesk@enneus.nl. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur ook bereikbaar via telefoonnummer 050 – 20 53 014.