Droog met een krachtige zuiderwind

13-02-2022 LEMMER – Er is meer sluierbewolking. Er zijn wel zonnige perioden, alleen is de lucht niet zo mooi blauw. Af en toe is de bewolking dik genoeg om de zon te laten verdwijnen. Het blijft wel droog en de temperatuur stijgt naar 7 graden in het noorden tot lokaal 10 graden in het zuiden. Daarbij staat een matige en in het westen en noorden vrij krachtige zuidenwind.

Vanavond gaat het aan de kust nog wat harder waaien en valt de temperatuur een of twee graden hoger uit. Vanuit het westen neemt de bewolking toe. Halverwege de avond stijgt in het westen en noordwesten de kans op wat regen, maar mogelijk valt de eerste regen pas rond middernacht.

In de nacht naar maandag is het bewolkt en kan het af en toe (mot)regenen. Het is zacht en de temperatuur daalt niet verder dan naar 6 tot 9 graden.

Morgen begint de dag bewolkt en vooral in het zuidoosten en oosten kan wat regen vallen. Daarna is het op veel plaatsen droog. In de middag zijn er wolkenvelden, zonnige perioden en daarbij is kans op een bui. In de avond neemt de kans op buien toe. Op de meeste plaatsen wordt het 10 of 11 graden en daarmee is het zacht. Het is wel wat onstuimig weer met een vrij krachtige tot krachtige zuidenwind.

Dinsdag is het overwegend droog met wolkenvelden en af en toe zon. Later in de middag en in de avond gaat het op veel plaatsen een tijd regenen. Het wordt 8 tot 10 graden en er staat een vrij krachtige zuidwestenwind.

Woensdag is het grijs, zacht en valt van tijd tot tijd wat motregen. Later op de dag neemt de regen nog wat toe. Het wordt 11 of 12 graden, maar door de perioden met regen en een (vrij) krachtige zuidwestenwind leent het weer zich niet om buiten te genieten van het zachte weer.

De dagen daarna is het wisselvallig. Dagelijks kunnen buien ontstaan, maar er zijn ook droge perioden waarin de zon doorbreekt. Donderdag is het 10-12 graden, de dagen daarna is het iets minder zacht.