Droog met zo nu en dan zon

18-02-2021 LEMMER – Vanochtend is het droog en op veel plaatsen schijnt de zon nog enige tijd door hoge bewolking heen. Geleidelijk wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker en krijgt de zon het moeilijker. De wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het zuiden tot zuidoosten.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In Groningen en Drenthe blijft het mogelijk tot tegen de avond droog. De zuidenwind is op de meeste plaatsen matig en op de Wadden en het IJsselmeer vrij krachtig. Het wordt 10-11 graden in het noorden tot lokaal 13 graden in het zuiden van het land. Net als vandaag blijft het kwik op de Wadden en in Zuidwest-Friesland, doordat de wind over koud water waait, enkele graden achter. 

Vanavond trekt de regen naar Duitsland weg en later op de avond en in de nacht naar vrijdag is het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. De temperatuur daalt naar een graad of 3.

Morgen wordt een droge dag met een mix van wolken en zon. Er waait een matige zuidenwind en het wordt 7 graden op de Wadden, 10 graden in Utrecht en 12 graden in het zuidoosten. Hiermee is het zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld liggen de maxima in de tweede helft van februari rond 7 graden.

Zaterdag is er veel ruimte voor de zon en wordt het bijzonder zacht met maxima van 10 graden op de Wadden, 14 graden in Amsterdam en 17 graden in Brabant en Limburg. 

Ook zondag is het zonnig en de temperatuur komt zelfs nog iets hoger uit. In het noorden en westen wordt het 14-16 graden en in Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel wordt het 16-19 graden. Op de Wadden wordt het maximaal een graad of 11.

Ook begin volgende week is het nog droog en vrij zonnig lenteweer met op de meeste plaatsen maxima rond of boven de 15 graden. Later in de week wordt het minder zonnig en neemt de neerslagkans toe. Mogelijk moet de temperatuur ook iets inleveren, maar het blijft zeer waarschijnlijk wel ruim zachter dan normaal.