Een Regelhulp gevraagd voor Regelhulp in Balk

22-02-2022 JOURE – Regelhulp ondersteunt inwoners van De Fryske Marren bij het begrijpen en/of invullen van formulieren en bij financiële –of sociaal juridische hulpvragen. Vrijwillige medewerkers kijken samen met de inwoner naar mogelijke regelingen en voorzieningen met betrekking tot sociale zekerheid.

Wat vragen wij van een vrijwilliger?

  • De vrijwilliger heeft een luisterende houding;
  • De vrijwilliger handelt van mens tot mens en stelt zich niet op als hulpverlener;
  • De vrijwilliger houdt rekening met de normen, waarden en levensovertuiging van de inwoner waaraan de vrijwilliger ondersteuning biedt;
  • De vrijwilliger waarborgt de privacy van de inwoner;
  • De vrijwilliger heeft enige kennis van sociale voorzieningen;

Wat biedt deze functie?
Vrijwilliger zijn bij Regelhulp is uitdagend en dankbaar werk, waar veel voldoening uit kan worden gehaald. Daarnaast bieden wij een prettige werksfeer, leuke collega’s, werkervaring, reiskostenvergoeding, trainingen en mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Kortom; een uitdagende vrijwilligersfunctie bij een leuke organisatie!

Om in aanmerking te komen, hebben we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je nodig; de kosten hiervan zijn voor onze organisatie. Voor meer informatie zie Regelhulp 

Contact
Lijkt dit je leuk, ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd geraakt na het lezen van deze vacature?  Meld je dan aan als vrijwilliger via de groene knop ACCOUNT AANMAKEN of neem contact met ons op.