Eerst mistig, later wolkenvelden en zon

23-10-2020 JOURE – Er is een mix van wolken en zon. Lokaal begint de dag mistig. In Zuid-Limburg is kans op een bui en later neemt in het noordwesten de kans op een bui toe. Het wordt 15-17 graden. Morgen is het grijs en winderig met 15-16 graden. Zondag gaat het een tijd regenen en wordt het 13-14 graden. Na het weekend zijn er minder buien en schijnt af en toe de zon.

Vanochtend zijn er vrij veel wolkenvelden met vooral in de kustprovincies enkele zonnige perioden. In het zuiden en oosten komt de eerste helft van de ochtend lokaal (dichte) mist voor. In grote delen van het land is het droog, alleen in Zuid-Limburg is kans op enkele buien.

Vanmiddag is er een wisseling van wolkenvelden en wat zon. In Limburg is het overwegend bewolkt en kan een bui voorkomen. Geleidelijk stijgt ook in het noordwesten en in het Waddengebieden de kans op een bui. Het wordt 15-16 graden in het noorden en zo’n 17 graden in het midden en zuiden. De wind is matig en zuidwestelijk.

Aan het eind van de middag en het begin van de avond neemt in het noorden en westen de kans op een paar buien toe. Mogelijk ontstaat ook rond de Veluwe of in het oosten een enkel licht buitje. In Limburg neemt de kans op regen juist af.

Komende nacht is in de noordelijke provincies en langs de westkust kans op een bui en zijn er veel wolkenvelden. In de rest van het land is het droog met enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 9-11 graden. 

Morgen zijn er uitgestrekte wolkenvelden en zo nu en dan is de zon even te zien. Een groot deel van de tijd is het droog, maar lokaal kan het even heel licht spetteren. Het wordt een uitstekende dag om lekker uit te waaien. Er staat een matige en in het westen vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind krachtig. Ondanks het bewolkte weer is het zacht. Het wordt 15 graden in het noorden en noordoosten. In de Randstad en in het zuiden is het zo’n 16 graden.

In de avond en in de nacht naar zondag is het zeer zacht met zo’n 15 graden. Ook dan is het bewolkt en staat er flink wat wind. Aan de kust kan het hard waaien. Vooral in het westen stijgt de kans op regen.

Zondag wordt het heel ander weer en trekt een regengebied gestaag over het land. Hierdoor is het in het heel land een groot deel van de tijd grijs en nat. Met de komst van de regen wordt het minder zacht en in de middag is het ongeveer 13 graden aan de kust en 14 graden in het binnenland. Het is wat winderig met een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Mogelijk neemt de neerslag in de loop van de middag het westen en noordwesten af.

Maandag en dinsdag is het vaak droog en komen hooguit een paar buien voor. Behalve wolkenvelden zijn er ook enkele zonnige perioden. Het wordt 12-13 graden.

De dagen daarna neemt de kans op buien toe. Een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind voert veel wolkenvelden aan en de hoeveelheid zon is beperkt. De middagtemperatuur ligt op 13-14 graden.