Eerst zon, later bewolking

29-10-2021 JOURE – Morgenochtend schijnt de zon volop. Er verschijnt geleidelijk wat sluierbewolking, maar de zon schijnt daar moeiteloos doorheen.

Morgenmiddag schijnt de zon. In de tweede helft van de middag neemt in het zuidwesten de bewolking toe en tegen de avond gaat het in Zeeland regenen. De zuidenwind is matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied nu en dan krachtig, windkracht 6. De temperatuur is opnieuw hoog voor eind oktober en loopt op naar 16 graden in het noorden en naar 17 of 18 graden elders in het land.

Morgenavond neemt de bewolking overal toe. Het regengebied breidt zich over het land uit, maar in het oosten en noordoosten blijft het nog tot ver in de avond droog. In de nacht naar zaterdag trekt de regen naar het noordoosten weg en wordt het op veel plaatsen weer droog. Er verschijnen enkele opklaringen en hier en daar wordt het wat nevelig. De temperatuur daalt naar 10 of 11 graden.

Zaterdag overheerst de bewolking. Na een overwegend droge ochtend komt het in de middag tot enkele buien. Zo nu en dan schijnt ook de zon en er waait een matige, in de kustgebieden vrij krachtige en bij de Wadden soms krachtige zuidenwind. De temperatuur loopt op naar 15 graden in het noorden en naar 17 in het zuiden en zuidoosten.

Zondag is het overwegend bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. Hoe laat de regen komt, is nog even afwachten. Mocht het tot de avond droog blijven, dan kan de zon vooral landinwaarts nog even doorbreken en in dat geval stijgt de temperatuur naar 18 graden. Indien de regen eerder komt, wordt het niet warmer dan een graad of 15. De enigszins vlagerige zuidenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 6.

Maandag schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral in de kustprovincies vallen buien. Bij buien zijn langs de kust en in het Waddengebied zware windstoten mogelijk tot 80 km/uur. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land (4-5 Bft) en krachtig tot hard aan zee, 6-7 Bft. In het Waddengebied kan de wind tijdelijk stormachtig zijn, kracht 8. Met 13 of 14 graden is de temperatuur lager dan in het weekend.

De rest van de week ziet het weerbeeld er wisselvallig uit met van tijd tot tijd regen of enkele buien. Tussendoor zijn er zeker ook droge momenten met zonneschijn. De temperatuur komt in de middag uit op waarden tussen 10 en 12 graden. Tijdens de donkere uren koelt het veelal af naar 5 tot 8 graden.