Eerst zon, later weer buien met windstoten

12-03-2021 LEMMER – Vanochtend is het droog met op veel plaatsen geregeld zon. Vanuit het westen neemt de bewolking weer toe en in de loop van de ochtend volgen enkele buien. De zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig.

Vanmiddag neemt de buiigheid sterk toe en bij buien is kans op hagel, onweer en zware windstoten van 75-90 km/uur. De bewolking overheerst, maar later op de middag breekt vanuit het westen de zon nog even door. De zuidwestenwind neemt weer in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7. Het wordt maximaal 8 graden in het noorden en 10 in het zuiden.

Vanavond trekken de buien naar het oosten weg en komen enkele opklaringen voor. De zuidwestenwind neemt af naar matig. In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking weer toe en gaat het vanuit het westen enige tijd regenen. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt weer in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. De temperatuur daalt naar 4-5 graden.

Zaterdag start de dag bewolkt en regenachtig. Geleidelijk trekt de regen naar het oosten weg en volgen snel enkele felle buien. Daarbij is kans op hagel en onweer en ook is weer kans op zware windstoten van 75 tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en naar 10 in het zuiden en er staat een vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind.

Zondag trekken ook buien over het land, maar de buien zijn naar verwachting minder zwaar dan zaterdag. Geregeld schijnt ook de zon en er staat minder wind. Boven land waait het matig en aan zee (vrij) krachtig uit het westen tot noordwesten. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

Na het weekend is het licht wisselvallig met dagelijks kans op buien. Geregeld schijnt ook de zon en er staat duidelijk minder wind. De noorden- tot noordwestenwind is overwegend matig en het wordt 8-10 graden. De nachten worden wat kouder en vooral landinwaarts kan het licht vriezen. In de kustgebieden blijft het kwik een paar graden boven nul.