Expositie Gerrit Langerak

10-02-2022 LEMMER – Luchten hebben Langerak altijd gefascineerd. Als kind lag hij in het gras kijkend naar de wolken die steeds veranderen. Soms ontdekte hij dan in de vorm van de wolken een hond, later een paard, of wat zijn fantasie maar kon bedenken. Nu boeien en inspireren de wolken Langerak nog steeds. Hoge luchten en een lage horizon geven een gevoel van verstilling en roepen een gevoel op van eindeloosheid.

De meeste schilderijen van Langerak ontstaan spontaan terwijl hij bezig is, soms buiten of naar aanleiding van zelfgemaakte foto’s. Hij heeft niet altijd een vooropgezet plan. Ieder kijkt op zijn of haar manier naar de wereld om ons heen. Daarom kan iedereen ook zijn of haar fantasie of interpretatie koppelen aan de schilderijen.

Gerrit Langerak is in 1946 geboren in Amsterdam en woont nu in Sint Nicolaasga. Daar heeft hij met veel plezier als schoolleider in het basisonderwijs gewerkt. Daarnaast is hij Opleider in de School aan de NHL in Leeuwarden geweest. Na zijn loopbaan in het onderwijs begon Langerak met schilderen.

Opening expositie
Op zaterdag 26 februari 2022 opent de expositie “Loften” in de Bibliotheek in Lemmer. Tussen 10.30 uur en 13.00 uur zal Gerrit Langerak aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en de expositie toe te lichten.

De expositie is te zien t/m 16 april 2022 gedurende de reguliere openingstijden van de bibliotheek.
Meer informatie is te vinden op deze website >