Felle buien met lokaal onweer

27-09-2022 LEMMER – Vanochtend is er veel bewolking en vooral in het westen, midden en zuiden van het land is het ronduit buiig. In het noorden en oosten is het minder nat, maar komen ook enkele buien voor. Aan zee waait een krachtige noordwestenwind, landinwaarts is de wind meer westelijk en veelal matig van kracht.

Vanmiddag blijft het eerst grotendeels bewolkt en buiig. Bij buien is kans op onweer en lokaal kleine hagel. In de loop van de middag kan vanuit het westen de zon af en toe doorbreken, maar worden ook nieuwe buien aangevoerd. Bij een matige tot aan zee soms krachtige westenwind wordt het maximaal 13 graden.

Vanavond en in de nacht naar woensdag blijft het wisselvallig. De buien zullen in de kustprovincies vaak wat feller uitpakken dan in het binnenland. De minima komen uit tussen 5 graden in het noordoosten en 10 graden aan de Zeeuwse kust.

Morgen minder nat dan maandag en dinsdag
Woensdag is het een stuk minder nat dan vandaag en morgen. De zon zien we ook aanmerkelijk vaker. Wel trekt een aantal buien over het land en waarschijnlijk zijn de meeste voor de westelijke kustprovincies. Het wordt 13 of 14 graden bij een meest matige westenwind.

Donderdag buien en droge momenten
Donderdag is er veel bewolking. Daarbij is er een afwisseling van nat weer en droge perioden. Waar in het land welk deel van de dag nat zal zijn is nog lastig aan te geven. Het wordt 14 of 15 graden en de wind zit in de zuidwesthoek.

Vrijdag en het weekend zachter, wel kans op onstuimig weer
De dagen daarna gaat de temperatuur wat omhoog met vanaf vrijdag maxima van 15 tot 18 graden. Daarbij blijft het weerbeeld tot en met het weekend wisselvallig. Vooral vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is kans op veel regen en veel wind.

Volgende week rustiger met hogere maxima
Een korte blik op volgende week geeft een tendens voor rustiger weer met meer zon en mogelijk nog iets hogere maxima. Lokaal is landinwaarts zelfs 20 graden mogelijk.