Gasprijzen dalen sterk

04-10-2022 LEMMER – Vandaag was er wederom een daling in de handelsprijzen van het gas. 1 megawattuur €164,- De daling is vooral te danken aan de gasvoorraad die voor 90% is opgeslagen door de Nederladse staat. Ook helpt de weersverwachting mee. Er wordt vooral warmer en milder weer verwacht waardoor de huizen niet of nauwelijks verwarmd hoeven te worden.

Gister zakte de prijs al met 10% vandaag ging er nog eens 3% van de prijs af. Eind augustus heeft nog steeds het record toen het gast bijna €350,- per megatwattuur moest kosten. Daarme is de ijs ten aanzien van de piek prijs mer dan gehalveerd Echter is het gas nog steeds erg duur ten aanzien van het begin van het jaar toen een megawattur nog voor €40,- kon worden ingekocht.

Elders in Europa werd ook gewerkt aan een gezonde gasvoorraad. Bijna alle Europese landen hebben een voorraad van 80% aangelegd voor de winter. Dat betekend dat er minder vraag is op de markt wat de prijzen flink doet dalen. De verdere daling van de gasprijzen lijkt nog niet in zicht.