Gemeente partijen bezoeken Joure

26-02-2022 JOURE – Vanmiddag om 14.00 uur was de aftrap van diverse partijen om Joure te bezoeken en de inwoners warm te maken voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Zowel de FNP als de Burgerpartij De Fryske Marren waren vertegenwoordigd in het centrum van Joure. Later op de middag kwam ook Forum nog een bezoek brengen aan historische centrum.

Het FNP deelde stickers uit aan de inwoners al gaven ze aan dat het rustig was in de winkelstraat. De Burgerpartij De Fryske Marren kwam vergezeld met een dweilorkest. Dat leverde in ieder geval meer publiek op. Niet alleen werd de actie duidelijk gewaardeerd door de inwoners maar ook ondernemers waren te spreken over het initiatief. Lijsttrekker Gerard ten Boom was tevreden over de actie. “Wy hawwe minsken op in positive manier kinne berikken en geselligens kinne bringe.” De partij geeft aan voor een positievere sfeer binnen de gemeente te willen gaan.

Diverse partijen gaan de aankomende weken op stap om inwoners de standpunten van de politieke partijen mee te delen en op die manier stemmers voor zich te winnen. Het geheel zal worden afgesloten met een politieke markt.