Grijs en nevelig

17-12-2021 LEMMER – Vanochtend is het grijs en bewolkt en er staat maar weinig wind uit het noorden. Op veel plaatsen is het nevelig en regionaal komt ook (dichte) mist voor.

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen bewolkt en nevelig. In het zuidoosten kan de zon af en toe doorbreken. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt maximaal 9 of 10 graden.

Ook vanavond en nacht blijft het overwegend bewolkt met nevel en lokaal mist. In het noorden kan het opklaren. De temperatuur daalt, bij weinig wind, naar 6-7 graden.

Wie hoopt dat morgen de zon schijnt komt bedrogen uit, want ook dan overheerst de bewolking en is weer sprake van een echte donkere dag voor kerst. Uit de bewolking kan hier en daar wat lichte (mot)regen vallen. Er waait een zwakke tot hooguit matige noorden- tot noordwestenwind en het wordt opnieuw 9 of 10 graden.

Zondag verandert er heel erg weinig. Het is opnieuw bewolkt en mogelijk valt een spatje regen. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en het is met maximaal 8 of 9 graden een fractie minder zacht.

Maandag begint de dag met veel bewolking, maar vanuit het noordoosten klaart het in de loop van de dag op en komt de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. In het zuiden en zuidwesten blijft het nog lang bewolkt. De wind waait zwak uit het noorden en er wordt wat koudere lucht aangevoerd. Het wordt maximaal 6 of 7 graden en daarmee is de temperatuur weer heel normaal voor de tijd van het jaar.

De rest van de week wordt het geleidelijk wat kouder. Dinsdag wordt het 4 tot 6 graden, aan het eind van de week is het maximaal 2 tot 4 graden. Ook in de nachten gaat het kwik omlaag en kan het licht vriezen. Het weerbeeld laat veel bewolking zien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Vooral later in de week neemt de kans op neerslag toe, mogelijk met een winters karakter.