Het Woudagemaal blijft een dag langer onder stoom

  19-01-2023 LEMMER – De weersvoorspelling voor de komende dagen is verslechterd. Om voldoende water te kunnen afvoeren, blijft de inzet van het historische Ir. D. F. Woudagemaal in Lemmer nodig. Het gemaal blijft tot donderdag 17.00 uur in werking. De verwachting is dat het weer daarna stabieler en droger wordt.

  Verwachting komende dagen
  De weersvoorspelling voor donderdag en vrijdag is verslechterd. Er valt naar verwachting meer neerslag. Door de regen van de afgelopen periode zorgt dit opnieuw voor een verhoging van de boezemwaterstand. Komend weekend wordt het weer stabieler en droger.

  Lokaal hogere waterstanden
  De gemiddelde waterstand is op dit moment –37cm N.A.P. Lokaal, vooral in het noorden en oosten van Fryslân, kunnen hogere waterstanden voorkomen. Dit is een gevolg van opstuwing door wind, grote hoeveelheid af te voeren water in het oosten en beperkte spuimogelijkheden in het noorden. Meer informatie over de actuele waterstanden vind je op deze pagina.

  Meld overlast en schade
  Heb je overlast door hoog water op je perceel? Of zie je schade aan onze gemalen, sluizen of aan andere zaken die een goede waterafvoer kunnen belemmeren? Meld het dan via het Milieu-alarmnummer: (058) 212 24 22 (altijd bereikbaar).