Jaarwisseling 2022-2023

20-12-2022 LEMMER – Het is bijna weer zover: de jaarwisseling. Voor sommigen het hoogtepunt van het jaar! Hieronder vindt u praktische informatie rondom de aankomende jaarwisseling.

Vuurwerk afsteken tijdens jaarwisseling
Tijdens oud en nieuw is het afsteken van bepaald vuurwerk vanaf dit jaar weer toegestaan. De afgelopen jaren was een vuurwerkverbod van kracht. Dit omdat het coronavirus zorgde voor een grote druk op de zorg. Vanaf dit jaar is het afsteken van vuurwerk weer toegestaan.
Vuurwerk afsteken kan op 31 december vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 02.00 uur.

Maar, nog steeds blijven een aantal soorten vuurwerk verboden. Dit geldt voor: knalvuurwerk (zoals rotjes) en -strengen (zoals Chinese matten), vuurwerk uit categorie F3, vuurpijlen en losse enkelschotsbuizen. Houd voor actuele informatie de website van de Rijksoverheid in de gaten via www.rijksoverheid.nl.

Carbidschieten
Een jaarlijkse traditie op oudejaarsdag: carbidschieten. De burgemeester heeft een aantal locaties aangewezen waar het schieten van carbid op 31 december, van 10.00 tot 17.00 uur, is toegestaan. Meer informatie over het carbidschieten en de locaties vindt u op www.defryskemarren.nl/carbidschieten

Afsluiten containers en park Heremastate
Vanaf donderdag 22 december 2022 begint de gemeente met het afsluiten en verwijderen van afvalbakken en hondenpoepcontainers om vuurwerkschade te voorkomen. Daarnaast vragen we u om uw glaswerk tussen zaterdag 31 december 2022 en zondag 1 januari 2022 thuis te bewaren en/of naar één van onze milieuterreinen te brengen en niet naast de gesloten containers te plaatsen. U kunt op maandag 2 januari 2023 weer gebruikmaken van de ondergrondse containers. Daarmee voorkomen we gezamenlijk dat er kapot glaswerk naast de containers en op straat belandt.

Daarnaast zijn de hekken van park Heremastate gesloten vanaf zaterdag 31 december 2022 om 21.00 uur tot en met 1 januari 2023 om 10.00 uur.

Nieuwjaarsreceptie
Op dinsdagavond 10 januari 2023 om 19.30 uur organiseert de gemeente een nieuwjaarsreceptie in De Hege Fonnen in Lemmer. Om 20.00 uur houdt burgemeester Fred Veenstra zijn nieuwjaarstoespraak. Voor en na de nieuwjaarstoespraak geven zangeressen Janneke Warringa en Elske Fekkes samen met gitarist Ido Cuperus een veelzijdig, akoestisch repertoire in een eigen(wijs) jasje. De eindtijd van de bijeenkomst is 21.30 uur.

Een hele fijne jaarwisseling toegewenst!
Tot slot wenst de ghemneente u alvast een hele gezellige en veilige jaarwisseling toe!