Japke-d Bouma: Hoe vind je zélf dat het gaat?

23-06-2021 LEMMER – Haar laatste boek Hoe vind je zélf dat het gaat? :281 gouden tips op je werk is een logisch vervolg op eerdere publicaties, maar nu met het accent op de coronacrisis en thuiswerken. Rode draad in al haar boeken is het jargon waarmee mensen elkaar op het werk om de oren slaan. ‘Jeukwoorden’ en -uitdrukkingen als onboardingagilein je kracht staaneigenaarschaptoegevoegde waarde creëren en uit je comfortzone; Japke-d. gruwt ervan. Hoe vager de werktaal, hoe slechter het werk wordt, vindt zij.
Daarom trekt ze het land door. Als een ware taalactivist leert ze mensen van Groningen tot Limburg hoe je jeukwoorden en jargon kunt vermijden zodat je taal krachtiger wordt én meer effect heeft. Zo’n cursus, pardon workshop, komt ze nu ook geven voor Bibliotheken Mar en Fean! Meld je aan en leer wat de tien grootste taalclichés van Nederland zijn én hoe je ze kunt vermijden.

Wanneerwoensdag 7 juli 2021
Hoe laat19:30
LocatieOnline
CategorieVolwassenen
TagsCURSUS & WORKSHOP LITERATUUR TAAL
PrijzenLeden € 5,00, Niet-leden € 7,50
DownloadToevoegen aan agenda

Japke-d Bouma (Arnhem, 4 februari 1970) is eindredacteur en columnist bij NRC Handelsblad. Ze studeerde economie in Groningen, volgde de postdoctorale opleiding dagbladjournalistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, was copywriter en werkte als verslaggever bij de Volkskrant.

In 1997 kwam ze bij NRC. Daar schreef ze over media, de Nederlandse Spoorwegen, demografie en onderwijs en is zij de laatste tien jaar eindredacteur. Sinds 2012 schrijft ze wekelijks columns over hoe te overleven op kantoor, over jargon, taal en hoe we over vrouwen en mannen denken. Deze columns werden gebundeld in, inmiddels, zes boeken, waaronder Gids voor de kantoorjungle en Uitrollen is het nieuwe doorpakken. Deze activiteit is wordt online gehouden via Teams. De link hiervoor ontvang je na aanmelden.