Jongeren in gesprek met wethouders

03-03-2021 LEMMER – Maandagmiddag 1 maart gingen 8 jongeren digitaal in gesprek met Sociaal Werk De Kear en twee wethoudersvan de gemeente. Onder meer het naleven van de anderhalve meter maatregel, de invoering van de avondklok, de verlenging van de lockdown en welke invloed dit heeft op hun toekomst, waren zaken die aan de orde kwamen. Jongeren moeten door de coronamaatregelen relatief veel inleveren, terwijl ze zelf meestal niet tot een risicogroep horen. Dat heeft impact. Er is grote behoefte aan perspectief. Jongeren verlangen er naar om weer naar school te mogen, weer te kunnen samenwerken en elkaar weer te kunnen zien.

Wethouder Irona Groeneveld is blij verrast door de positieve houding en het begrip voor de regels van deze jongeren. Irona Groeneveld: “Het viel mij op hoe positief de jongeren waren. Ze begrijpen en accepteren de beperkingen ondanks dat ze ervan balen natuurlijk”.

De ontmoeting met een aantal jongeren uit de gemeente smaakte naar meer wat Luciënne Boelsma betreft: “Het gesprek is gevoerd met de insteek van ‘ophalen en onderzoeken hoe dit een vervolg te geven’. Volgens Sociaal Werk De Kear staan de jongeren in elk geval te trappelen om mee te kunnen denken en praten over de effecten van corona en het coronabeleid op het sociale leven