Jouster Sinne doet mee aan Miss Teen of Friesland

06-03-2022 JOURE – Om mee te doen aan de Miss Teen Friesland verkiezing kun je gescout worden, gevraagd maar ook jezelf aanmelden. Dit laatste deed Sinne. Sinne is 16 jaar oud en afkomstig uit Joure.

“Ik wilde een jaar geleden ook al meedoen maar toen was het toch nog wel een beetje eng, maar nu durfde ik het wel aan om mee te doen. Eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat ik zover zou komen.” Sinne is inmiddels doorgedrongen tot de finale van het de Miss Teen competitie. En dat is een prestatie op zich aangezien er 100 deelnemers zich voor de eerste casting hebben gemeld.

Reden dat Sinne zich heeft opgegeven is omdat het haar heel erg leuk lijkt om later iets met modellenwerk te gaan doen, zowel in het buitenland als in Nederland. Dan is dit natuurlijk een goed begin om leren hoe je voor de camera moet poseren en daarmee om te gaan.

De deelnemers worden beoordeeld door een (vak) jury. Naast het uiterlijk wordt er ook gekeken naar hoe een model zich presenteert. Daarom worden er vanuit de organisatie ook cursussen gegeven. Zo krijg je catwalk training, theater training en dansen. Daarnaast wordt er ook geld ingezameld voor de Linda foundation met verschillende activiteiten door de deelnemende modellen.

Om Sinne te steunen en te helpen kun je op haar stemmen. Dit doe je door ‘Poll Friesland Sinne’ te SMS-en naar 3010.