Kortingsactie fietshelm voor Friese 55-plussers

15-10-2022 JOURE – Om het gebruik van een fietshelm te stimuleren, lanceerde de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) vrijdag 14 oktober een kortingsactie. Tot en met 8 december 2022 kunnen Friezen van 55 jaar en ouder 25 euro korting krijgen op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm. De actie is mede mogelijk door € 40.000 subsidie van Provinsje Fryslân.

Uit onderzoek blijkt dat vooral 55-plussers veel baat kunnen hebben bij het dragen van een fietshelm. De kortingsactie richt zich daarom specifiek op deze Friese doelgroep. Bij meer dan 100 Friese fietswinkels is een kortingsbon beschikbaar die recht geeft op de korting. Een overzicht van de winkels en meer informatie over de actie staat op www.stichtingsbv.nl/fietshelm(externe link). In 2023 volgt een tweede actieperiode.

Fietshelm
Fietsen is gezond en houdt jong. Het is goed als mensen dit tot op hoge(re) leeftijd kunnen blijven doen. Belangrijk is wel dat fietsers, en zeker oudere fietsers, zich bewust zijn van de risico’s en de mogelijkheden om die te verminderen. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel bij een ongeval met een derde. ‘Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden. Een fietshelm heeft namelijk belangrijke voordelen’, vertelt Peter van de Hoef, voorzitter van de SBV. ‘Om je heen zie je al steeds meer ouderen met een fietshelm, met deze kortingsactie hopen we op een extra impuls’.