Maar eerst ving ik een monster

07-04-2022 LEMMER – Maar eerst ving ik een monster geschreven door Tjibbe Veldkamp en geillustreerd door Kees de Boer, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Poppenspeler Rik Rikken heeft een fantasierijke voorstelling gemaakt gebaseerd op dit boek.

Een heerlijk, herkenbaar stuk, over de rituelen rondom het slapengaan. “Nog één verhaaltje? Toe? Alsjeblieft?” Veel ouders zullen dit herkennen. En hoe fijn is het ook om je helemaal te verliezen in een heerlijk verhaal. Alle knuffels in de slaapkamer veranderen in soldaten, monsters en raketten, want in een verhaal kan alles!

Rik draait zijn hand niet om voor het veranderen van droedels in draken, van bedden in raketten en van het bed in de maan. Spelen met de werkelijkheid is per slot van rekening zijn vak.
Samen met de kinderen speurt hij naar nieuwe fantasieën om de wereld, echt of verzonnen, mooier en spannender te maken. Ouders hoopt hij met zijn voorstelling te stimuleren om voor te lezen en de fantasie de vrije loop te laten.

Er kan per kind maximaal 1 volwassene mee. Je koopt naast een kaartje voor de kind(eren) ook een kaartje voor de volwassene. Maandag 11 april van 15:00 tot 15:45 uur. Kaarten bestellen kan via deze link