Maeykehiem steekt graag de handen uit de mouwen op ‘eigen wijze’

24-06-2021 SINT NICOLAASGA – Op Eigen Wize wurkje! Voor onze dagbestedingslocatie Inducent heeft Maeykehiem een jarenlange samenwerking met firma De Jong gehad. Denk aan allerhande soorten van uitpakwerk, het scheiden plastic en papier etc. Helaas is deze zeer gewaarde samenwerking een aantal weken geleden gestopt. Dit vanwege nieuwe wet- en regelgeving waar firma De Jong mee te maken heeft gekregen. Heel spijtig voor firma De Jong maar dit levert tegelijkertijd ook een uitdaging op voor Maeykehiem.

Veel cliënten genieten enorm van het werk wat ze doen en ervaren een mooie en zinvolle dagbesteding waarin we met elkaar ‘op Eigen Wize wurkje’. Het werk is herkenbaar, kan zelfstandig gedaan worden en er wordt geen tijdsdruk ervaren. Het geeft structuur aan de dag en bovenal…ze hebben het heel gezellig met elkaar! De uitdaging waar Maeykehiem voor staat is het vinden van nieuwe werkzaamheden passend bij hun cliënten.

Een uitdaging maar ook een mooie kans! De plaatselijk ondernemers zijn of worden benaderd. Veel begeleiders hebben al input gegeven. En vele contacten zijn gelegd. En alhoewel we dus al druk bezig zijn hebben we nog geen directe en eventueel tijdelijke oplossing gevonden. Dus we vragen zij hulp om met hun mee te denken. Wat zoeken ze qua werk?
• Herkenbaar
• Voorspelbaar
• Mogelijk om het zelf te kunnen doen
• Een goed af te ronden activiteit
• Door hoeveelheid goed in te delen in tijd
• Geen tijdsdruk
• Zinvol om iets voor de maatschappij te doen

Zij zoeken naar werkzaamheden die aansluiten bij de interesse van onze cliënten, bijvoorbeeld iets uit of voor de natuur, iets met muziek, iets technisch. Maar staan uiteraard open voor alle suggesties. Heb jij, of weet je een bedrijf die ons zou kunnen helpen? Mogelijk veel werk heeft? Laat het ons weten! Je kunt een mail sturen naar Paula van Driesten via p.vandriesten@maeykehiem.nl of naar Martina de Jong via m.dejong@maeykehiem.nl of telefonisch te benaderen via 06-13170590.