Meer wolken, later ook wat zon

24-11-2020 LEMMER – De komende dagen heeft bewolking regelmatig de overhand. Een groot deel van de week verloopt droog, maar donderdag is kans op een beetje regen. Met 8-11 graden is het een paar graden zachter dan normaal. Vanaf vrijdag wordt het kouder met overdag 5 graden en ’s nachts kans op vorst. Wel neemt de kans op hardnekkige mist toe.

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt en is slechts lokaal de zon te zien. Mogelijk valt uit de bewolking hier en daar een beetje motregen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Vanmiddag blijft de bewolking hardnekkig, maar in het zuidoosten en later ook in het zuiden kan de zon doorbreken. Waarschijnlijk blijft het in het westen, midden, noorden en oosten de hele middag bewolkt. Het wordt 10 graden in de gebieden waar de zon een tijd schijnt en 7 à 8 graden waar het bewolkt blijft. De zuidenwind waait zwak tot matig.

Vanavond en in de nacht naar woensdag verdwijnen de meeste wolkenvelden. Wel trekken sluierwolken over het land, waardoor de sterren nauwelijks te zien zijn. De temperatuur daalt naar 4-6 graden.

Morgen is er een mix van zon en sluierwolken. Soms is de sluierbewolking dik, waardoor de zon een waterige aanblik krijgt. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen geleidelijk toe en in het uiterste noordwesten stijgt de kans op een bui. In de rest van het land blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op 8 graden in het noordoosten tot 10 in het zuidwesten.

Donderdag komt regionaal veel bewolking voor en is kans op een beetje regen. Het wordt 9-11 graden en daarmee is het een paar graden zachter dan normaal. Waarschijnlijk staat er weinig wind.

De dagen daarna zet de temperatuur een daling in. Hoe koud het precies wordt is nog onzeker, maar in het meest waarschijnlijke scenario komt de middagtemperatuur rond 5 graden uit. ’s Nachts neemt de kans op vorst toe. Het is rustig weer met weinig wind en dat betekent dat hardnekkige mist kan ontstaan. Overdag kan het dan ook lang grijs blijven, maar regionaal schijnt de zon. Het blijft waarschijnlijk droog.