Meest bewolkt en vooral vanmiddag buien

15-05-2021 LEMMER – Vandaag is het bewolkt met slechts af en toe wat zon. Vooral vanmiddag komen buien voor en deze kunnen fel zijn met in het noorden en oosten kans op hagel, onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. Het wordt 12 tot 16 graden. Komende tijd blijft het wisselvallig met dagelijks buien. Tussendoor schijnt de zon en met 13-16 graden is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar.

Vanochtend overheerst de bewolking en hier en daar valt wat lichte regen of komt het tot een enkele bui. Hier en daar schijnt ook even de zon. In het noorden waait een zwakke veranderlijke wind, elders waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Vanmiddag is het over het algemeen bewolkt en overal is kans op buien. Dit kunnen vooral in het noorden en oosten felle buien zijn die vergezeld gaan met hagel, onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. Later vanmiddag neemt de buiigheid vanuit het zuidwesten wat af en breekt de zon af en toe door. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 13 graden in het westen en naar 15 in het oosten. Daarmee is het duidelijk kouder dan de 16 tot 19 graden die gebruikelijk is half mei.

Vanavond is eerst nog kans op buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Geleidelijk neemt het aantal buien af. Ook na zonsondergang, tegen 21:30 uur, is er een mix van wolken en opklaringen, maar verspreid over het land kan nog een bui voorkomen. De temperatuur daalt vannacht naar 7 tot 9 graden.

Morgenochtend schijnt af en toe de zon en verspreid over het land komen enkele buien voor. Daarbij waait een meest matige zuidwestenwind.

Morgenmiddag zijn vooral landinwaarts felle buien mogelijk met kans op hagel, onweer en veel regenwater in korte tijd. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind is overwegend matig en het wordt 14 graden in het noorden en westen, 15 in het midden en oosten en 16, lokaal 17 graden in het zuiden en zuidoosten.

Morgenavond trekken vanuit het zuidwesten weer nieuwe buien over het land. De bewolking heeft dan ook de overhand, maar soms schijnt ook nog even de zon. Ook in de nacht naar maandag komt het tot enkele buien. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden.

Maandag trekken ook talrijke buien over het land. Deze buien kunnen wederom fel zijn en vergezeld gaan met hagel, onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. Vlak aan zee valt het met de buiigheid mee en schijnt vaker en langer de zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is overwegend matig. De temperatuur stijgt naar 14 of 15 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 16 graden worden en direct aan zee en bij de Waddeneilanden is het een graad of 13.

Ook dinsdag trekken buien over het land en daarbij is wederom kans op onweer. De westenwind is matig en in het Waddengebied soms vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 13 tot 15 graden.

De rest van de week houdt het wisselvallige weer aan. Elke dag komt het tot buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Er waait een meest matige en aan zee soms vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind. De temperatuur wordt iets hoger met maxima van 14 tot 17 graden.