Na grijze start zon en sluierwolken

12-11-2021 LEMMER – Regionaal is het grijs met mist of laaghangende bewolking. In de rest van het land is het naast wat wolkensluiers vrij zonnig. Vanuit het westen neemt later vandaag de bewolking toe en in de avond volgen perioden met regen. Het wordt 11-13 graden. Morgen start wisselvallig. Later klaart het vanuit het noordwesten op. Vanaf zondag wordt het droog, maar bewolking overheerst. Door een gure oostenwind is het fris met maximaal 9 graden.

Vanochtend breiden opklaringen vanuit het zuiden zich steeds verder uit over het land. In Noord-Brabant en Limburg komt eerst nog wat nevel of mist voor, maar dit lost geleidelijk op. Naast wat sluierbewolking is de zon geregeld te zien en is het vriendelijk herfstweer. Vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en aan zee krijgt de zon steeds meer concurrentie van dikkere wolkenvelden. De wind uit zuidelijke richting is matig van kracht. Later in de ochtend steekt aan de westkust een stevige bries op.

Vanmiddag bestaat het weerbeeld in het midden en oosten uit flinke zonnige perioden en wolkensluiers. Vanuit het westen neemt tijdens de middag de bewolking geleidelijk toe. In de namiddag kan hier mogelijk al een spatje regen uit de dikker wordende bewolking vallen. Langs de oostgrens raakt het pas tegen de avond bewolkt en kan nog lang van de zon genoten worden. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar een graad of 11. Op de stranden en rond het IJsselmeer staat de meeste wind en waait het vrij krachtig.

Vanavond is het bewolkt en een gebied met regen trekt oostwaarts over het land. In de kustgebieden is de wind duidelijk aanwezig en waait het soms krachtig, windkracht 6. Ook vannacht zijn er perioden met regen en soms kan het even flink doorplenzen. Door de bewolking koelt het niet zo sterk af. De minimumtemperatuur komt tussen 7 en 10 graden uit.

Morgenochtend trekt het gebied met bewolking en regen weg naar het zuidoosten. In het noorden breekt de zon soms door. Op een enkel buitje na wordt het in de loop van de ochtend op steeds meer plaatsen droog. De wind draait naar het noordwesten en is overwegend matig van kracht.

Morgenmiddag trekken nog een aantal buien over het land. Tijdens lange droge perioden breekt de zon ook af en toe door afgewisseld met stapelwolken. Het waait minder hard en de noordwestenwind is zwak tot matig. De temperatuur blijft met 11-13 graden erg gemiddeld voor de tijd van jaar.

Morgenavond is het vaak bewolkt en valt af en toe nog wat regen. In de nacht naar zondag wordt het overwegend droog, maar de bewolking blijft hardnekkig aanwezig. Daardoor koelt het ook maar weinig af en de minimumtemperatuur komt rond 8 graden uit.

Zondag is het overwegend droog, maar de zon krijgen we weinig te zien. Wolkenvelden overheersen in het weerbeeld en de temperatuur komt opnieuw rond een graad of 12 uit. Door een schrale oostenwind is het voor het gevoel wel een fractie frisser. Een warme jas of handschoenen komen dus goed van pas als je lange tijd buiten doorbrengt.

Maandag en dinsdag blijft het droog met veel bewolking in het weerbeeld. Slechts sporadisch breekt de zon door. De temperatuur doet in vergelijking met het weekend een stapje terug en in de middag wordt het maximaal 9 graden. Door de gure oostenwind valt de gevoelstemperatuur een paar graden lager uit.

De dagen daarna zoekt de wind de westhoek weer op en de kans op een wisselvalliger weertype neemt toe. De temperatuur valt dan wel weer een paar graden hoger uit.